Sep. 26, 2012

Dragit på det hela kvällen. Duscha. Jag tycker det är så drygt och tråkigt. Och värst är det innan man ska in och när man ska ut. Fort ska det gå också. Brukar ofta hinna med dusch när det är reklampaus. Lördagsduscharna brukar dock vara längre :P ligger nedbäddad under 2 täcken och världens bästa pläd nu. Hur ska man ta sig upp ur detta??

Kvällen har jag spenderat med fina Sophie. Hon övertygade mig att skippa träningen och gå på stan istället. Där skulle vi förbränna massa kalorier på shopping. Eller?? Vi har ätit godis, åkt rulltrappa, tagit hissen. Så vi är så på minus. Blev ingen shopping heller riktigt. Bolaget, Åhléns ( värmeljus) och strumpbyxor på Lindex. Skulle köpa en skruvmejsel och lite annat också. Men tänkte jag skulle hitta mig en pojkvän istället ;) men Clas ohlson hade inget jag fastna för :P


Trot

Time well spent. Har sovit bort kvällen. Igen. Trodde det skulle bli lite bra då helgen stor lugn och man sovit sina vanliga 9h. Men ikväll somnade jag i soffan som vanligt. Skulle laga massa matlådor för veckan ju. Inte så pepp för det nu. Hatar att sluta 17 och vara jättehungrig. Då kommer alltid nån annan lösning än att laga middag. För då är den garanterat nån timme bort. Speciellt om när jag går hem. Vilket i-landsproblem hörrni. Är ju likt för många :) måste försöka börja med mer storkok. Kommer ju från en familj då man är uppväxt att få varm nylagad mat till lunch och middag. Har hemma aldrig smakat köpta köttbullar tex. Nu blir det att göra egna köttbullar på helgen lr köpa mamma scans efter jobbet och koka makaroner. Snabbt och enkelt. Imorgon blir det korvforsell iaf. Tror att jag ska försöka handla lite på lunchen så jag får det bortgjort.

Hungrig jag blev. Men det klart, middagen bestod av soppa och spisbröd. Kräftsoppa. Mmmh.


Sep. 24, 2012


Batman

Hahaha bra gjort robin!


Nedrans vikt

Efter samtalet med hälsokontrollanten på jobbet så har tankarna verkligen gått i gång på träning, kropp och mat. Berättade även för henne att tidigare då jag tränat har det vid några tillfällen gått i överstyr. Mest fokus på bara träna och glöma maten och kroppen. Hon sa att jag skulle fokusera mer på hjärtat istället för vikten. Träna för att må bra och orka mer i långa loppet. Istället för att träna för vågen skull. Vilket hon har en poäng i. Men hur tusan ska jag kunna ignonera vågen? byxor? bikinin? kroppen och känslan att tappat "nått kilo" Det väger rätt tungt. Man vill ju ändå ha resultat som "syns" Vad ger det annars att skära ner på gosaker som godis, chips, dipp, ost, Trippel  och alla goda såser!!? Ja jag vet hjärta, kroppen invändigt och allt sådant. Men det fastnar inte i huvudet, lr argumenten väger inte lika tungt som en fit/smal kropp. Nu sitter jag och kollar på massa semsterbilder från år tillbaka och jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag inte ville ha den kroppen igen.
 
 
Kroatien 2007 52 kg?
 
Turkiet 54 kg titt magen! Vart tog du vägen?
 Turkiet 54 kg
 
 
Egypten 2009 vad ska vi gissa på här...58 kg kanske
 
 
Seychellerna 2010-2011, 60 kg.
 
Ska jag erkännade så blev det betydligt mkt jobbigare känsla att kolla igenom korten än vad jag trodde. Ställde mig på vågen nu, 57,5 kg.  Jag vet att jag inte är stor och jag vet att jag inte borde klaga. Men man är aldrig nöjd. Varför? Och även om folk skulle tycka att jag inte borde bry mig om detta, så är det inte så lätt. Även om det inte låter som ett stort problem så är det ett problem för mig. Om jag skulle gå ned till 54 kg igen så kommer jag va less över att jag inte kommer ha nå bröst och rumpa. Vill hitta nån balans fysiskt och psykiskt.
 
På sista året nu har träningen mer lr mindre varit obefintlig, har inte rört på mig mer än några promenader då och då. Gym och pass har jag inte gått på ( ursäkten var att jag inte visste vart min gymkort var) Har under den tiden ätit precis som jag velat, sötsaker, slisk, mat i mängder, fika osv. Och det har varit skönt, Jag har varit nöjd. Undvikit vågen har jag gjorde jag också, nån enstaka vägning. Bara för att inte sifforna ska etsa sig in i näthinnan. Nu när tankarna vaknat till liv igen kring hälsa, kost och satans sida av det vikten och utsidan så är jag rädd att jag kommer tappa lite av belåtenheten. Jag vill inte sluta unna mig allt det goda jag haft det senate 1,5 året. Jag är redan inne på att ha en vid månad i oktober, inge sprit, inge godis, chips, snabbmat, planerade träningsdagar. För att få bästa resultat. För vad kan man undra? Insidan eller utsidan? Både och? Men jag vet ju att jag vill ha resultat på utsidan. Platta magen, trimma låren och höftern, asset osv. Det kanske är tur att jag saknar diciplin och karaktär. Vilket kommer innbeära att nästa helg sitter jag med chips, dipp och en cola framför en bra film. Nä ni, detta kan man ju skriva om i en evighet. Måste iaf ta titta på det från ett sundare perspektiv än vad jag gör nu. Det får inte gå i överstyr igen.
 
Well...jag ska iväg och handla mat för veckan nu.

To do list

Jag är expert på att styra saker åt sidan. Säkert inte bara jag som har den egenskapen. På vardagarna kan jag ha massa saker som jag vet jag måste ta tag i. Ofta kommer jag på dessa på vägen till jobbet eller på jobbet. Så det finns oftast inte tid att göra dem just då. Då kommer den självklara tanken. Jag gör det till helgen. När helgen kommer...ja då äre skönt att inte göra massa måsten och borden. Dom har jag ändå nog av på vardagarna. Dumt. Även om det jag borde göra en del gånger kan vara roliga saker. På min lista idag finns följande:
Fixa flygbiljett till och från Sthlm.
Kolla efter resor till Paris, boende och flyg, passande datum
Välja ut bilder för framkallning
Rensa i garderoben, bort med sommar och in med höst och vinterkläder
Handla mat för veckan
Planera recept
Bygga ihop IKEA möbler och inreda lägenheten med allt jag handlade igår
Gå på Friskis och Svettispass ( men jag har redan duschat och tvättat håret efter turen imorse, så nåt till pass kommer det inte bli om jag känner mig själv rätt )
Ut och fota höstbilder
Köpa gardiner

Ja det finns nog mer att lägga till där också. Och vad gör jag för tillfället, sitter ute och solar på altanen. Så skönt! Länge sen sist nu, har redan bleknat bort. Jag får väl kika på den där listan igen sen. Nu SOL!


Söndagmorgon

Så skön vakna upp på söndagsmorgonen i lämplig tid, ingen fylleågren, huvudvärk eller yrsel ( brukar dock klara mig bra från bakisheten) i helgen blev det nyktert så när som några äckliga klunkar vin till maten i fredags. Somnade ifrån det vinglaset. Smakade som koncentrerad saft. Jättesött och äckligt. Igår umgicks jag med Linda och Rickard, såg på Avatar, åt godis och småpratade.

Har nu legat och dragit mig i sängen i en halvtimme. Underbar känsla, bara för att man vet att man behöver inte kliva upp. Hade tänkt komma ut på iaf en pw idag. Har haft en förkyldning som legat i bakhåll nu i några dagar. Så jag har inte velat träna. Så typiskt nu när man kommit igång! Känns så bra! Mer om det senare:)

Nu frukost och sen nytt avsnitt av Avatar :D!!! Hatar att det bara är ett i veckan och USA har inte kommit mkt längre i serien heller. Men men.


:)

Har inget problem med att utväxten måste färgas på mitt hår. Men på den här bilden ser det rakt ut som att halva mitt hår är halvblont och de andra mörk brunt.


Skogen

Här trivs jag:)


Onsdag

Inväntar kvällens avsnitt av Dallas. Ligger i sängen under 2 täcken och bara mår. Borde egentligen höstgöra lägenheten. Men äh, får bli en annan dag. Gett köpa nya gardiner känner jag:)

Efter en toppenkväll med Linda och en trippel B så blire skönt att varva framför TVn. I paltkoma:)


Sms

För allas vetskap. Jag kan vara den sämsta på att svara och skriva sms. Nothing personal. Bara fakta n


Sova

Nu äntligen. Säng säng sova. Har redan gjort bort en vila framför kakelugnen. Varmt och skönt!


Jakt i Bredbyn

Må ju säga att jag varit med om 2 instressanta dagar nu. Igår efter lunch ( mådde förvånansvärt bra efter 1,5 vinflaska och x antal cider från lördagen) så åkte jag upp till Österfanbyn i Bredbyn för att möta upp Ludde. Har nämligen blivit inbjuden ( iår igen) att få följa med deras jaktlag! Riktigt spännande! Förra året blev en kort visit utan större händelser. Men igår och idag har det fällts djur, gått halvt vilse, varit med på rensning och slakt, bott i fäbodar mitt ute i skogen och fått vara med på jaktmiddag.
 
 
 
 
 
 
 
"vår" stuga bland föbodarna, dvs Ludde och hans brors:)
 
Jag trivs så bra i skog och mark! Älskar lugnet och tystnaden, skulle lätt kunnat stanna där några dagar till. Ingen elektrisitet och bítvis ingen täckning på telefonen heller. Skönt. Och den totala tystnaden tillsammans med den vackra gröngula skogen.
 
Fina Rapp fick vila inför kvällens tur
 
Planering inför kvällens skift, Ludde kollar vilka djur som synts till vid morgonjakten. Statistik på allt:)
 
Taggade!
 
 
Det var spännande att bo i fäbodarna också, kändes som man tog sig tillbaka några årtionden baks i tiden. Allt var så simpelt. Vi eldade för att hålla värmen om nätterna, maten hade i en kallskrubb, vi tände ljus om kvällarna. Sen var det samling för jakt 2 ggr om dagen, där man fick välja vilka pass som jägarna skulle vara i. Jag hade så mkt kläder med mig men ändå inte tillräckligt. Så Ludde lånade ut jaktbyxor och en fliströja. Det blir varmt så fort man är ute och går i skogen men så fort man suttit i älgtornet ett tag så är man kall. Ludde har varit med ett tag så han hade ju tänkt på allt. Allt i fikaväg, kartor, kompass, kniv, sittunderlag och flera tändare osv. Jag hade väl med mig 2 mackor:P
 
 

Glad jägarn!
I skogen måste varje person ha en orange detalj på sig så att dom andra jägarna kan se en.
 
 
När vi första kvällen hör Nixons skall alldeles i närheten av där vi sitter så kan jag inte sitta still. Oooh nu händer det något. Tystand och sen hör vi det igen. Han har fått upp ett spår. Just i närheten av där vi sitter, Roger hade och hunden hade nyss passerat vårat pass. Sen kommer det, en tydlig smäll från ett gevär. Hjärtat bultar fortare. Tystnad ett tag till och ett skott till.  På comradion hör vi hur Roger skjutit en ko och att Nixon inte stannat kvar utan i full kareta satt av vidare in i skogen. Förmodligen en oxe.
 

Vi lämnar vårt torn!
 
Eftersom sjutningen var minuter innan en timme innan solnedgång ( jakten upphör en timme innan solen går ned) så packar Ludde och jag ihop och börjar vandra genom hygget och in mot tätskogen. Vi gick och gick genom sly och mörk skog. Fram med kompassen emellanåt. Vi hör hur Roger kallar på Nixon så vi försöker orientera oss efter det. Efter att vandrat i säkert en halvtimme så har det börja bli ännu mörkare och vi vet inte vart vi är. Liten klump i magen fick jag. Men vi hade ju ändå varnadra och massa mat:) Vi hittar en surmyra och vandrar genom den och snart så ser vi en eld i skogen. Vi har hittat Roger! Hjärtat bultar fortare. Jag har aldrig vart på jakt såhär förut. Sen ser vi älgen. Processen efter att man fällt ett djur är ju inte så glamoröst. Jag stod på nån meters avstånd och bara gapa. Halvt avsmak och illamående samtidigt som jag inte kunde slita blicken från vad Roger gjorde. Allt gick så fort, hur klåen kan man veta vad allt är och vad som ska bort och vart man ska skära? Nu har det börjat skymma ordentligt och vi är ute mitt ute i ingenstans. Långt ifrån skogsvägarna också. Ludde sa att det var typiskt att Roger jämt ska skjuta på ställen långtåt helvete. Nu måste resten av jaktlaget få hit älgtracken också så vi kan dra ned den till vägen och ta den till byn för att flå den! Hur skulle jag klara av att se det?

Skymning

Det som ändå kändes äckligt kändes ändå naturligt på nåt sätt. Hur tror folk att dom får mat på tallrikarna? Vart kommer allt kött ifrån? Jag började tänka på förr i tin, då jakt och skördor var det man fick mat från. Då det inte fanns affärer och liknande. Man är van att fara på Ica och handla i köttdisken, potatis, pasta, grönsaker och fisken i frysen. Men det har ju kommit dit på nåt sätt också och nu får man vara med från första början.
Jag sätter mig vid elden och nu har även fler jägare hittat till platsen också. Man hör grattisrop från höger till vänster. Jaha, det hade jag missat att man skulle göra. Men Roger tog nog inte illa upp, jag är ju nybörjare;)

 
Älgtracken var på plats också, en form av motordrivet fordon, såg ut som en vagn på en skotermatta med en strålkastare i fronten. Männen hakar fast älgen i en vajer och drar upp den på vagnen. Sen börjar det intressanta, att ta sig ned till vägen igen, i bäcksvart mörker. Älgrtracken kör man inte heller, utan man den är som en gågräsklippare, fast man styr den inte utan man går framför den. Aja svårt att förklara. En av gubbarna sa att dom hade enats om att jag skulle "köra" ned den. Mitt svar blev rätt enkelt, "ni vill väl äta middag ikväll också och inte vandra i skog och mark till soluppgång" Så nej jag gick brennave:) Väldigt intressant att ta sig tillbaka, då man måste välja väg efter tracken och inte tvärt om. Även om vi visste någorlunda vart vi skulle så kunde man inte alla gånger då dit. Eftersom vi hade en älg på släp bakom och man kunden inte dra fram den vartsomhelst. När klockan var närmare halv 22  så hade vi tagit oss ned till några bilar vid ett hygge. Sådär 2,5 h efter att Roger skjutit. Eftersom våran bil stod en bit längre bort fick vi skjuts dit för att sen ta oss till slakthuset. Fruktasnvärt trött och för att inte tala om hungrig. Middagen som serveras vid 21 var nu framskjuten till närmare 22.30 i bästa fall. Eftersom det skulle ta ett tag att göra iordning älgen också. Vi kom ned nästan sist till byn ( inte fäbodarna då utan byn som i Österfanbyn) är var jägarna i full fart att "fixa" älgen så att säga. Det var blod överallt, knivar och köttkrokar! Aaah! Nu kommer jag få mardrömmar ikväll. Jag stod på flera replängdsavstån och tittade. Men till slut vågade även jag mig fram. Efter att dom flått den skulle den brännas:O Men det var inte så hemskt som det lät, en gasolbrännare över köttet för att döda bakterierna. Jag ska inte gå in på mer detaljer men till slut var vi klara för att åka upp till bodarna igen och middag! Vilken kväll!!! På vägen tillbaka till fäbodarna somnade jag bitvis. I stugan togs det fram sprit och drickbart, jag hade några breezer med mig så dom fick följa med till jaktstugan. Middagen bestod av älgkött ( suprised??) pärern från byn, sylt och sallad, till efterrätt blev det en jävligt god blåbärsbakelse. Sen sen, så satt jag och halvsov i stolen. Så vare bara att gå till stugan för att sova, vi hade ju ett pass till på morgonen. Men jaktledaren föreslog att vi skulle skjuta fram den, istället för samling 05.30 så blev det 07.00. Inte mig emot. På vägen tillbaka till stugan så dör Luddes lampa ( ett extraljus NBB, lös som fan) det blev kölsvart. Men det var rakt mysigt att vandra längs tomterna och inte si na. Underbart att vara så långt borta från gatulysen, bilar och hus. Nu vare bara att krypa ned i sängen, somnade nog i samma sekund som huvudet slog kudden.

Haare

 
 
 
Är lite småkluven. Håret igen. I helgen tänkte jag färga det svart och idag...ja idag vill jag bli ljus igen. Eller ljusare rättare sagt, har väl aldrig varit blond och kommer inte bli det heller. Men tanken har ju slagit en ibland. Tror dock inte riktigt att det passar mig. Men slinga håret eller färga svart, riktigt svart. Inte mörkmörkmörbrunt. Jag får sova på saken. Nu vill jag iaf slinga håret ljust.
 
 
 
 
 
Hmm. Tills nu. Nu vill jag bli svart. hmm får sova på saken.

Dallas

Dallas! Äntligen onsdag. Säger som Göran, " visst är det läckert?!" jag har riktigt fastnat intrigerna. Och att det är en fortsättning på världens största serie är ju lite kul också:) hade rakt varit lite kul att se dom gamla avsnitten. Men med tanke på hur många säsonger och avsnitt det är. 14 säsonger och 357 avsnitt! My oh my. Tar mig ett skottår att komma igenom det om jag ser ett avsnitt om dagen. Följer ni Dallas?


Tittut

Sötsak:)


Gaga, Sthlm och shopping!

Gud vad jag hellre hade krypit ned i den mysiga hotellsängen än ligga här i soffan. Varför är lakanen och täckena så mjuka och sköna på hotell? För att inte tala om kuddarna. Längtar redan till nästa hotellnatt och frukost. När nu det kan bli.

Vi bodde på ett hotellet i Hammarby sjöstad. När till det mesta :) och hus i hus till Emelie. Perfekt!

Helgen bestod mest av vin, Gaga, shopping och god mat! Och för vissa tjejmilen. Men ni som känner mig förstår att jag inte sprang den. Bilder hade självklart vare trevligt. Ska se vad jag kan skaka fram från mobilen.

 


....

Gjorde för nån timme sen en update från mobilbloggen, gick inte så bra, ett långt inlägg från Sthlm plus massa bilder. Sidan fuckade upp när det var så mkt bilder upplagd. Anus. Orkar säkert inte ta tag i det där sen. Kanske när jag får bilderna från resten av folket.
 
I vanlig ordning har jag nu sovit i ca 2h och är jättepigg. Hur fan ska jag kunna somna om nu igen? Är på väg i sängs nämligen. Tryckte just i mig världens bästa macka med pepparrörkt lax och hjortronsås. Mmh, Näske lax har den bästa. Inte för att jag provat så många andra men;) Längtar redan tills frukost:)
 
Annars då, jo ska verkligen börja med träningen ( IDAG) skulle ut på en löparrunda, gick ju jävligt bra med tanke på att jag somna efter middagen. Och på tal om middag har jag inte gjort någon matlåda för morgondagen heller. Orkar jag börja med att laga en ny rätt nu? Icke. I-landsproblem må jag säga. Men det löser sig alltid. Tur man har restaurang på jobbet. Sov gott people.
 

RSS 2.0