Smultron

Idag när jag kom hem så bestämde sig jag och syrran för att gå ut och plocka smultron. Jag är helt tokig i detta bär. Synd bara att dom är så små och att man sällan får ihop en stor mängd:( Man ska vara glad om man får en full mugg. Idag fick jag inte ens en halv:S Och då vare blåbär och hallon med också, men dom fanns det rätt mkt av. Men vi var ju ut efter smultronen.





Jag kände när jag gick längs vägen att sommaren verkligen är på väg mot sitt slut. Fick nästan höstkänslor:S Blommor har blommat ut, gräset känns inte lika grönt och åkern har vi slått. Luften känns inte lika värmande och solen går ned allt tidigare. Men man får passa på att utnyttja de dagar som är kvar:) Synd bara att man jobbar så mkt.


Me and sis


Jag åkte upp till stugan med fika åt pappa:)



_________________

Såklart lägger batteriet i datamusen av nu, så jag ids inte ladda upp lr skriva nå mer. Plus att jag ska hoppa i säng och sova. Jobb imorn.  Sen träffar jag upp Viktor mfl after work. Bastu i Ström:D! Nice!


Mot Fabriksgatan

Nu drar jag till Viktor:D Får väl se vad vi hittar på. A mooovie maybe:D? Ciiao!



Godnatt

Nu har jag kommit hem efter en helkväll på krogen inkl maxbesök med pappa och hans polare:D Haha det var roooligt! Pappi och jag:D! Vi var och såg drängarna på Olearys, dansade, sjöng och hade kul! Sen börja "ungtupparna" dom gillar inte att bli kallade gubbar:P tjata om mat och efterfest:P Så då drog vi på Max! . Nä nu ska jag sova. Ska ju upp och jobba om några timmar:S!

Pyssel

Bli int nå inlägg...så trött jag är...orkar inte skriva nåt inlägg idag. Har 2 födelsedagspressenter jag håller på att pyssla med också. Ska fokusera på det istället:) Ciiiao! Bedtime tidigt ikväll. Har haft en crapdag på jobbet dessutom.


Grillning

Efter jobbet idag så åkte jag direkt ned till Karin óch vi gick på stan:) Jag inhandlade en födelsedagspressent:) Hihi. Hoppas den uppskattas:) Snart kläcker Karin ur sig "jag har inte ätit middag för jag tänkte att vi skulle grilla hos dig" Ja och så blev det:D For på Kvantum och handla kött, majskolvar, potatissallad, dricka m.m:D Haloumi hade vi hemma! Jag hade redan satt syrran i arbete och när vi var hemma så hade hon rört ihop goaste grillsåsen! Såklart har jag inga bilder att visa för dom är Karins kamera. Crap. Men man kan ju hoppas att hon lägger upp nå bilder? PIK PIK KARIN!

Det tog lite tid att få igång glöden och vi satt som hungriga vargar och väntade på att köttet skulle stekas. Det är sånt högvatten i stugan nu...helt sjukt...tror inte jag varit med om så mkt tidigare. Så jag tog fram fiskespö och skulle kasta. Måste ju få nå fisk:D Haha. Jag som är så talanglös...jag menar talangfull på denna sport:P Fick fisk på andra kastet:D Haha. Storlek behöver ju inte nämnas. Men fisk vare iaf på kroken och ovanför vattenytan kom den också. Sen att få lös den på kroken var betydligt svårare än att få upp den:P Fiskryck och spasmer är inte kul:P Sen ska dom jävlar sticka en också om man inte har ett fast handgrepp:P Hur som helst så fick den lilla rackarn hoppa tillbaka i sjös:)

Nä Karin logga in på msn så jag får bilder nu!! Men du var så trött så du lär ha gått i säng redan:P

Gnekosten käkade vi också! MmmmMmmm! Men som sagt tidigare så äre ju bara för finsmakarna...lr hur Daniel:P
Alla satt på spänn och var på hugget när en bit var färdigstekt! Det var en lugn och fin kväll och vattnet var alldeles spegelblankt. Vackert. Synd bara att det var lite småkyligt ikväll. Som Karin sa "det känns nästan som en en lite varmare typiskt höstkväll"

Aja den är ju snart här också:/ och vad har man gjort under sommarn. Jobba jobba jobba!

Sov gott people!


Here without you



Hörde denna låt i bilen på väg hem från Karin, den är så underbar!

Roma dag 1-2

Äntligen!!! Nu kommer finally mitt Rominlägg...2 månader för sent:P Men det har tagit sådan tid att ladda upp bilderna. Men nu har jag tagit mig tid och äntligen gjort det klart. Jag har även använt mig utan Wikipedia en hel del när det kommer till förklaringar och beskrivningar av sevärdheterna. Bara så ni vet:)  Men iaf här kommer Romaresan:D <33!


Planet var såklart försenat.  Så vi fick vänta. Jag hade med mig Änglar och Demoner att läsa , resan i ära:)





Efter massa timmars resande sitter vi äntligen på tåget in till Rom. Klockan är över 22 och vi är rätt trötta och hungriga

Så när vi närmar oss hotellet ser vi att vi är nästan granne med McDonalds. Ja - vårt första rommerska måltid var en hamburgare på McDonalds. Pinsamt I know:P

Dag 2

Tidig morgon blev det för att vi ska till Vatikanmuseet, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan!



Vatikanstaten är världens minsta stat men rymmer stora samlingar av konst och skulpurer. Vatikanen är även kristendomens centrum och det, tillsammans med den imponerande arkitekturen gör att turister vallfärdar hit varje år.




En av de få statyer där ögonen är ditmålade



I Vatikanen finns en enorm samling konstskatter bestående av skulpturer, målningar, gravstenar, gobelänger och mycket annat. Några av konstverken som återfinns är målningar av Caravaggio, Lenoardo da Vinci (bla Hieronymus), Nicolas Poussin, Fra Angelico, Giotto och Tizian.




Spända och nyfikna turister:P




Jesus ser dig, hans blick följde dig när du vandrade förbi målningen.


Otroligt vackert och mäktigt!


Vilka detaljer, vilka målningar, vilket känsla för konst!

Sixtinska kapellet är påvens privata kapell i Vatikanen. Det används även vid en konklav.

Kapellet består av ett långt, enkelt rum täckt av ett tunnvalv med fönsteröppningar, ritat av arkitekten Baccio Pontelli. Det uppfördes 1473-1484 av Sixtus IV, som inbjöd en mängd konstnärer att smycka dess interiör. Bland andra Sandro Botticelli och Pinturicchio har bidragit med fresker. Mest känd är dock Michelangelo, som målade taket (1508-1512) med scener ur skapelsehistorien samt altarväggen med en imposant fresk, som framställer Yttersta domen (1534-1541).





Sixtinska kapellet var helt otroligt:O Fick dock inte ta nå bilder där inne. Men jag ska se om jag hittar nå bilder¨på nätet att visa:)

Fil:God2-Sistine Chapel.png

Lånad från Wikipedia



Vi närmar oss ingången till Peterskyrkan:)

Peterskyrkan

Katolicismens huvudkyrka, uppkallad efter aposteln Petrus, är en vacker och ståtlig byggnad samtidigt som den påminner om ett museum fullt med konstskatter.  Den förstås en av de största och mest besökta attraktionerna i Rom eftersom både vanliga turister och katoliker vallfärdar hit.

Peterskyrkan är som sagt uppkallad efter aposteln Petrus, som led martyrdöden omkring år 64 e.Kr. och som antas ha blivit begravd på denna plats. Confessio, det nedsänkta utrymmet framför högaltaret, skapades av Carlo Maderno för att behålla direkt kontakt med Petrus grav. I kupolen står ett citat ur Matteusevangeliet 16:18-19 på latin: Tu es Petrus et super hanc petram aedificabo ecclesiam meam et tibi dabo claves regni caelorum ("Du är Petrus och på denna klippa skall jag bygga min kyrka; Jag skall giva dig himmelrikets nycklar.")

Fil:081PzaSPietro.jpg
Bild lånad av Wikipedia



Pietà





Pietà är känt för att vara det enda av Michelangelos verk som är signerat. Skulpturen, som är huggen i carraramarmor, har förbryllat konstvetare och historiker. Statyn föreställer Jungfru Maria som håller Jesus Kristus i sina armar men Maria framställs som väldigt ung, nästan yngre än Jesus. En teori är att Michelangelo hade sin mor i tankarna när han skapade Jungfru Maria; Michelangelos mor hade dött ung, när han bara var sex år gammal.

1972 klättrade en sinnesjuk våldsverkare upp på Pietà och började slå på den med en hammare. Han åsamkade skador på Jungfru Marias arm och i hennes ansikte. Det var dock möjligt att laga statyn. Nu förvaras Pietà bakom skottsäkert glas för att den ska kunna bevaras till kommande generationer.




Oj vilken känsla att ha varit Peterskyrkan. Mäkta mäktigt säger jag bara. Vilken känsla!!


Grymt!


Men supertönturisten Anna på bild...med guideboken och en gamalbandspelare så man hörde vad guiden sa.




Vi tittar ned på folket från en av  Peterkyrkans kupoler:)


Såklart så skulle vi upp till toppen och se den vackra utsikten. Men jag säger då det...det var den värsta kö jag stått i. Nånsin. I den hettan!! Lata som vi är valde vi att ta hissen upp och gå de sista trappstegen. Och det var inte bara några trappsteg utan det var många!!:P Men vi tog oss upp och möttes av denna vy!


Turisterna:D







Jag och Ems på toppen av Peterskyrkans kupol:D Vilken vacker utsikt!



Trappan var väl inte den bredaste direkt...inga stora feta tyskar och amerikaner får plats här;P


Dags att läsa på lite:) Tack och lov att man kunde fylla på vattenflaskan på lite olika ställen. Annars hade man fått mer värmeslag än man redan fick.


Söta Ems




Packar ned allt i väskan. Den var inte lätt att bära kan jag tala om. Fattar inte att man ska ha med sig så mkt "in-case-I-need-this" stuff!!


Mina änglar:D


Schweizergardet


Den magnifika Peterskyrkan!




Tibern








Dags att läsa kartan igen...vart ska ta vägen nu?


Mot Piazza Novona och glass:D



En välförtjänt glass vid de 4 flodernas fontän! Strålande sol. ett folkrikt piazza och vacker omgivning!




Sen mot favoriten...Fontana di Trevi!!






Underbart!! Helt otroligt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥





MEN GOTT GOTT GOTT!!!!






Efter middagen drog vi till Fontana di Trevi igen:)








Fullt med folk!


Kvällen avslutades vid Spanska Trappan:)

Roma dag 3



Godmorgon! Vi sov väl inte direkt som kungar på vårt hotell. Mer som fångar på britsar haha:P Nämen. Vi hade dubbelsäng i ett rätt stort sovrum och sen ett badrum. Dusch, badkar, wc. Det var rätt lyhört i hotellet så man hörde sina grannar rätt ofta. Frukost på hotell måste ju vara ett av världens top 10 saker...men inte på vårt hotell. Kaffe, te, choklad och 2 brödbitar:P Men som sagt, äre budget så äre! Vårt hotell hade bra läge och vi hade gångavstånd till Fontani di Trevi, Spanska trappan, Pantheon m.m! Så det var mkt bra:D

Fontani di Trevi

Fontana di Trevi, Trevifontänen, är en imposant fontänbyggnad belägen på Piazza di Trevi i centrala Rom. Den projekterades av Giovanni Lorenzo Bernini, och fullbordades av Nicola Salvi 1762. Trevi är en etymologisk förvanskning av trivio, ungefär "tre gator" (ursprungligen sammanstrålade tre gator på piazzan framför fontänen).

Fontana di Trevi består av en stor bassäng, ur vilken reser sig klippor befolkade av vattenväsen. Den ligger nedsänkt, och de tre sidorna fungerar som åskådarplatserna på en teater. En skärmfasad (placerad på bakre fasaden till Palazzo Poli), utformad som en triumfbåge med en stor nisch i mitten, bildar fond. Bassängen anlades av Bernini omkring 1640, men fullbordades i enlighet med ett projekt av Nicola Salvi 1732-1762.











Salvis program för skulpturerna är bevarat. Det har som huvudtema vattnets närvaro överallt. Havens stora vattenmassor symboliseras av Okeanos, den stora mansfiguren i centrum. Vattnet i luften finns i kaskadernas vattenstänk. Vattnet i jordens innandöme kan ses sippra fram ur sprickor i klippan. Det är på en gång livgivande och destruktivt. De båda hästlika väsendena som är spända för Okeanos vagn symboliserar dualiteten: en av dem är tyglad och lugn, den andra vild och obändig. I mindre skala ses samma processer verka i plantorna, som spirar i skrevorna och i det vittrande högra hörnet av palatset.











Pantheon

Michelangelo lär har sagt följande om Pantheon:
"ritat av änglar och inte av människor"

Pantheon (av grekiskans pan, allt, och theo's, gud), är ett antikt tempel beläget vid Piazza della Rotonda i Rom.

Pantheon är en av de få antika byggnader som har varit i funktion sedan den uppfördes. Den nuvarande byggnaden uppfördes c:a 120 e.Kr. av kejsar Hadrianus och ersatte då en tidigare tempelbyggnad, som konsuln Marcus Vipsanius Agrippa hade låtit bygga 27 f.Kr. Pantheon var, som namnet indikerar, ett tempel för alla de romerska gudarna, men sedan 600-talet brukas det som kyrka, Santa Maria ad Martyres.


Pantheon har under århundradenas gång inspirerat arkitekter, och det finns många stadshus, universitet och bibliotek runt om i världen som påminner om Pantheons arkitektoniska formspråk.



Pantheon är både ett vackert arkitektoniskt mästerverk och en byggnadstekniskt enastående konstruktion.



Pantheons kupoltak anses vara ett arkitektoniskt mästerverk då det är gjutet i ett stycke i ett material som är föregångaren till betong. Kupolen har ett stort hål i mitten, 9 meter i diameter, där rök från offrade djur kunde stiga upp till gudarna. Hålet släpper även in solljus och regn. I marmorgolvet finns små hål som leder bort regnvattnet i ett sinnrikt avloppssystem ner till floden Tibern.









De 16 höga  kolonner som man passerar innan kommer in beräknas väga ca: 60 ton st



Efter att ha varit och sett Fontan di Trevi och Pantheon så begav vi oss mot Piazza Navona och De 4 flodernas fontän:) Som också var med i filmen Änglar och Demoner.

De fyra flodernas fontän

Fontana dei Quattro Fiumi, "Fyrflodsfontänen", är en monumental fontän på Piazza Navona.

Fontänen, som beställdes av påven Innocentius X, avtäcktes 1651 och är ett verk av Giovanni Lorenzo Bernini och ett flertal av hans medhjälpare. På en genombruten klippa balanserar en antik obelisk som en gång stått på Circus Maxentius vid Via Appia. De fyra flodgudarna representerar de fyra världsdelar som man dittills kände till: Donau - Europa, Nilen - Afrika, Ganges - Asien och Río de la Plata - Amerika.








En liten paus vid fontänen:)



Piazza Navona är mötesplatsen i Rom för både turister och romaren. Perfekt ställe att ta det lugnt på med en fika eller en bit mat och bara studera folkvimlet. Nattetid höjs pulsen när folk samlas här för att umgås.


Vandringen fortsätter längs Tibern




Ska vi fiska Emelie?:P

Castel Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo (på svenska "Änglaborgen") är en befäst borg i centrala Rom. Det var ursprungligen kejsar Hadrianus mausoleum.Namnet Castel Sant'Angelo går tillbaka till påven Gregorius den store, som 590 ledde en procession till Peterskyrkan för att nedkalla gudomligt beskydd mot pesten som vid den tiden härjade i Rom. Påven såg ärkeängeln Mikael på krönet av mausoleet stickande svärdet tillbaka i skidan, och tolkade detta som ett tecken på att farsoten var över.

Påven Nciolaus II såg 1277 till att bygga en hemlig gång, dold i akvedukten mellan borgen och Peterskyrkan för att snabbt kunna ta skydd om det skulle behövas.

Det sas även att påvarna använde denna gång för att besöka älskarinnor. Hur sant detta är vet jag inte:P










Tjoho!!





Högst upp kan man se ärkeängeln Mikael när han stoppar ner svärdet i skidan.



Vi hittade ett mysigt cafe här:) Lugnt och stilla. Vi satte oss på bänken här och läste lite av våra guidevböcker samtidigt som vi såg utöver Rom , Peterskyrkan.


 Underbart!



Våran vy





På taget av Sant Angelo var hettan enorm, vi stannade inte här länge. Tog några kort och vandrade tillbaka ned igen.







Anna got burned!! Gick inte att sitta ned...brännhett!





Ponte Sant'Angelo






Lässtund







Santa Maria del Popolo

Santa Maria del Popolo är en renässans- och barockkyrka vid Piazza del Popolo i Rom.

Ett av kyrkans förnämsta konstverk är Pauli omvändelse utförd av Caravaggio 1601.

Denna kyrka var även med i Änglar och Demoner. Vi försökte följa Robert Langdons spår:)










Jag hade alltid en sjal med mig i väskan. När ett kyrkbesök vankades vara bara att täcka axlarna:)


Vandringen fortsätter mot parken Villa Borghese






Vy över Piazza del Popolo

I mitten av torget finns en stor egyptisk obelisk som Agustus ursprungligen lät placeras på Circus Maximus men som senare flyttades.














Puss på gammgubben:D
Puss på dig min gode man!


Ems tog en tupplur i parken, i skuggan, solen var gassade het!




Het italienare i sikte;) Ögongodis:P Haha han låg och sträckte på sig och sola också...i speedos! Haha!


Superskinny chick:O


Jag tittar upp på träden i parken, sluter mina ögon och somnar






LITE SHOPPING KANSKE?


Lite shopping kanske? Många snygga vakter stod inne i butikerna på "dyr-märkes-shopping-gatan" i Rom. Ems och mina börsar pallade inte med :P







Tror vi att Emelie blev helt i exstans när hos såg alla Hello Kitty items?



Ooo titta vad vi hitta:D



Tappa inte taget Långben





´


Hahahaha:D


Dags för middag och utgång Rom


På en restaurangen






Mmmm jättegott!



Oljer och vinäger:)


Jag blev kär i denna bild:D Såklart köpte jag den och nu väntas bara inramning:)






Pantheon by night



GIOLOTTI <333333


Roms bästa glass:D






Underbart, älskade att vara vid Fontana di Trevi på kvällarna. Känna stämningen och pulsen! Längtar redan tills jag kommer tillbaka<3




På väg hem!

Roma dag 4

Dag 4 i Rom och dags att besöka Colosseum och Forum Romano! Laddade till tusen:D

Colosseum

Text tagen från Wikipedia

Colosseum, italienska Colosseo, ellipsformad amfiteater i Rom, uppförd mellan 70 och 80 e.Kr.Kejsar Vespasianus började bygget som slutfördes av hans son Titus. Under romerska rikets tid hade man strid mellan vilda djur, avrättningar, gladiatorspel och teater där för en stor publik, som mest 87 000 åskådare.
 
Många djurhetsningar och gladiatorspel utfördes emellertid på Circus Maximus söder om Palatinen. Man satte även ut kristna på gladiatorarenan för att bli dödade av lejon.Colosseum har en omkrets på 524 meter och är 48 meter hög.

Colosseum fick sitt namn efter en koloss, det vill säga en enorm staty av kejsar Nero som stod vid sidan om byggnaden, i riktning mot Forum Romanum. Neros staty, som var 40 meter hög, var utförd i förgylld brons

. Det officiella namnet på Colosseum är dock Amphiteatrum Flavium eller Den flaviska amfiteatern, eftersom den uppfördes under den tid då den flaviska ätten innehade kejsarmakten.

Kolossen av Nero smältes senare ner för tillverkning av vapen. Även armeringen till Colosseum drogs ut och smältes ner till vapen, vilket ledde till att en stor del av byggnadens yttre del rasade samman vid ett jordskalv. Efter detta har stora mängder vit marmor bortförts från byggnaden, bland annat till bygget av Peterskyrkan och Fontana di Trevi.









Romarriket sträcker ut sig

Som vanligt vare kö...evig kö...som till andra alla ställen:P Men ändå tyck jag vi hade rätt flyt, valde bra köer och kom i rätt tid:)





Vi gick en liten historierunda inne på Colosseum





Ruins


Ser inte riktigt ut som under Romartiden:P


Den typiska turistbilden "dig själv framför ett känt monument"


Vätskepaus
















Det kryllade av polser och män i uniform i Rom! Ojojoj säger jag bara. Charmiga, snygga italienare I UNIFORM! Jag upprepar snygga italienare i uniform!!! Flertalet gånger som jag var på väg att fota dem...men ah

I kön tll Foro Romano...vad vi insåg efter ett tag var att om man redan köpt biljett till Colosseum fick man gå in gratis här:P Så vi behövde inte köa:P


Älskar att ha brunbrända ben:D

Brunbrända ben:)! Kom tillbaka!

 
En liten kotte?





Foro Romano

Fil:Forum Romanum Rom.jpg

Forum Romanum (italienska Foro Romano) var det antika Roms offentliga plats för bland annat politiska möten, handel och religiösa ceremonier. Det är beläget mellan kullarna Capitolium, Palatinen och den mindre och lägre Velia.

Ett stort antal tempel och nyttobyggnader uppfördes på Forum Romanum. Bland de mest kända monumenten är Vestatemplet samt de båda triumfbågarna uppförda till kejsarna Titus (80 e.Kr.) och Septimius Severus (203 e.Kr.) ära.

Efter Romarrikets undergång fick byggnaderna på Forum Romanum förfalla, men vissa av dem förvandlades till kristna kyrkor. Under 1800- och 1900-talen genomfördes omfattande arkeologiska utgrävningar där. Idag tillhör Forum Romanum världens främsta turistattraktioner.










Man passar på att stå i skuggan emellenåt....värmen var böljande!

Haha tittut:D




Vad jag älskade lugnet och atmosfärsen inne på Foro Romano. Helt underbart. Slöt man ögonen kunde man nästa höra och se romarna vandra runt i deras sandaler och togas, prata affärer och handla:)


Min absoluta favoritbild som jag tog på Colosseum! Ser precis ut som den är tagen under romarriket. Inga turister i bild, inga ställningar, inga bilar. Bara mäktiga Colosseum och naturen.


Ser ni Colosseum i bakgrunden:)?








Saturnustemplet






Vi fick ha våra händer kvar iaf:D

Bocca della Verità (italienska 'Sanningens mun') är en antik marmorplatta, 1,75 meter i diameter, med en skulpterad mask som man kan beskåda i portiken till kyrkan Santa Maria in Cosmedin i Rom.

Legenden förtäljer att den som sticker in sin hand i gapet, får den avbiten om han har begått mened.




Dags att avnjuta en välfötjänt lunch efter allt springande! Det blev en resaturang alldeles vid Colosseum. Länge sedan man hade en sådan middagsvy!


Halva inne med kocken;) Hahaha:P Nu iväntar vi pizzan!



Emelie hittade en prylbutik för egen smycketillverkning...vare nån som var glad mån tro:P


ÄNTLIGEN!! EN MATAFFÄR! 4 dagar tog det att hitta en! Nu ska handlas, frukt, godis och dricka:D


Tic Tac älskaren Emelie Wadle:P


Creepy arms:S


Jag hittade även gamla Jack:)




17% öl 3,47 euro



När vi kom hem så vare som vanligt...in i duschen och svalka av sig! Denna bild är så ful...men ändå klockren. Jag satt just och sökte vart kvällsbilderna är. Men jag hittar dom inte. Men då kom jag på att efter vi kommit tillbaka runt 17? Så duschade vi och sen som vanligt tog vi en siesta. Bara de att den varade till 08,00 dagen efter:S Vi hade ställt väckarn då vi skulle äta middag och dra ned på stan. Men icke:P Blev frukost istället dagen efter:P Haha:D

Roma dag 5



På väg under jord...ned till tunnelbanan:P Som vi inte åkte så mkt, 2 ggr? annars gick och gick och gick vi:P









En liten fikapaus innan besöket hos Emelies jobbs agenter.




Italien är känt för sitt goda kaffe. Vilket jag varken sa bu lr bä på. Dricker inte kaffe...så jag tyckte inte det smakade vidare bra lr dåligt:P Emelie där emot var helt såld på kaffet:D


En paus bland blommorna....varmt vare ...riktigt varmt!





Vi smet in i en trädgård...vi skulle gena genom den...men till slut insåg vi att vi hade stängsel runt om oss. Så vi fick gå tillbaka till ingången och gå runt allt:(


Starksafen;P



85%!!



En välbehövd paus vid Pantheon








Pelle;P



Pantheon




Provsmakning:D


Haha mästarn på näsflöjtsspel!




Haha hearglasses:)




Standard tupplursen efter dagens vandring. Duscha, sova och sen ut och äta middag och gör Rom under natten:)


Survivalkit!
Vatten -check
Karta - check
Kamera - check
Extra batterier - check
Mobiltelefon - check
Bankkort m.m - check
Minneskort till kameran - check
Börs - check



Haha vi ser ut som orcher:P


På väg ned tlil Fontani di Trevi


I love u!


















Barcafansen hade ställt sig upp och sjunger glatt fotbollsramsor


Unitedfans fanns på plats också...dom börja spela "fotboll" mot Barcagänget. Tror det var nån plastflaska som var boll


Forca Barca! Forca Man Unt!


GLASS:D:D! Dock inte vårt favoritställe!


Emelie + prylshopping= sant




I do I do:D


Kolla Plutoskorna...är dom inte söt så säg:D 119 Euro


Ett besök på Giolitti (hittade den sida alldeles nu:P)

Fontana di Trevi helt underbart kväll som dagstid


Haha ojoj vad vi flummade oss denna kväll. Hahaha.






Roma dag 6

Santa Maria della Vittoria är en barockkyrka på Quirinalen i Rom. Kyrkobyggnaden ritades av Carlo Maderno och uppfördes mellan 1608 och 1620. Fasaden är ett verk av Giovanni Battista Soria.

Interiören hyser bland annat Den heliga Teresas extas av Bernini.

Jag blev helt hänförd och i förälskad i denna kyrka, så fruktansvärt vacker. Den är lätt den vackraste och mest  utsmyckade kyrka jag nånsin varitt i.  Jag fick en klump i magen och kunde nästan känna auran och den utrstrålingen från staryerna, freskerna, tavlorna och konsten. Santa Maria della Vittoria är även känd från Änglar och demoner. Denna kyrka var den som i boken stod i eld och lågor och en av prästerna brännmärks med ordet Fire, som bilden visar nedan.



Är det någon av er som varit i Santa Maria della Vittoria? Om inte, så är det absolut värt ett besök nästa gång ni är i Rom:D Tillsvidare får ni njuta av mina bilder:)

Santa Maria della Vittoria



Den heliga Teresas extas


Den heliga Teresas extas är en skulptur utförd av barockkonstnären Giovanni Lorenzo Bernini 1647-1652. Skulpturen, som är en av Berninis mest kända, återger en scen från helgonet Teresa av Ávilas mystika skrifter där en ängel genomborrar hennes hjärta med den gudomliga kärlekens pil för att sedan dra ut den igen.

En ängek genomborrar henne med den gudomliga kärlekens pil? Ja vad kan det vara en synonym för;)? Naughty Teresa!!


Kolla in taket:O! Jag tappade nästan andan, enormt vackert!



Teresa igen








♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Som sagt åker ni till Rom får ni inte missa den kyrka!!

¨

Ett Colosseum  av Heineken! Mkt rolig affärside:)


Jag hittade ett coolt Kallelinne:)



Den här blicken följde mig hela resan i Rom...iaf när det var Hello Kitty saker i närheten;P



En liten relax på Petersplatsen


Kön tog aldrig slut....orka stå i den sådär mitt på dagen vid 12 i den där hettan:P






Och nej jag gick inte i i kyrkan sådär...hade inte kommit in, inga bara axlar och inga bara knän:P Men vi var bara in the neighberhood så vi stannade till :P


Peterskyrkan





Jag sitter vid bron Ponte Sant' Angelo



Angel with the Sudarium



Castel Sant'Angelo


Crazy girls på stadsvandring


Vi hittade oss en park där vi vilade och läste:)




Vi somnade i parken:) Så skööönt:D!





Sista bilden i Rom. Sedan tog batteriet slut i kameran:P Dags att vakna och bege sig mot Termini och sedan flygplatsen. Ett mer utförligt inlägg om sista dagen i Rom finns här.

Avslutningsvis vill jag varmt varmt rekomendera att resa till denna underbara kärleksfulla stad:D Nästa gång jag åker hit...då följer pojkvännen med;) Man måste få uppleva romantiken på plats!

Nu kommer Rombilderna!

Nu tänker jag publicera alla Rominlägg...jag har inte orkat läsa igenom och kolla att saker är rätt:P Det gör jag eftersom senare:)

...


Always on my mind -  always in my heart

Lunch hemma

Nu är jag hemma en snabbis och har ätit lunch. Pappas kusin var på besök också och hans nya sambo, båda från sthlm. Verkar som jag har bråttom tillbaka till stan nu iaf....lr pappa är in a rush så jag måste väl bege mig också. Annars får jag cykla till jobbet, nej tack!

Missing Roma



Jag saknar Emelie och Roma:(:( Känns så länge sen! Jag vet att du åker till Turkiet imorn Ems och hoppas ni får en toppensemester där! Saknar dig! <33

Todays Lyrics

Your heart is in a place I no longer want to be
I knew there'd come a day I'd set you free 'cause
I'm sick and tired of always being sick and tired

Your love is unfair
You live in a world where you didn't listen
And you didn't care
So I'm floating, I'm floating on air


Maria Molin och Fredrik Hallins bröllop 2009.07.18


Dags för bröllopsfrukost med Molle på UH! Stressig morgon var det but we made it!




Älskar hotellfrukostar!!:D


Säg "Mmmmmmm"





Hos Johanna så Salong Attityd! Dags att fixa håret!


Resultatet! Så snyggt!



Dags att hjälpa bruden med klänningen så hon blir klar till fotograferingen. Stressigt stressigt. Fröken har ju en tid att passa i kyrkan;)






Vi skulle assistera under fotograferingen. Nu har vi åkt till Anna och Markus vid Gideåbruk .



Molles blombukett



Fotografen packar upp och vi ska ned till Gideå (älven?) för att ta lite kort! Hela bröllopsassistpersonalen följde med;) Det vill säga jag, Karin, Katarina, Filiipa, Fredriks syster och pojkvän:P


En annan fick bära upp brudens klänning så den inte blev smutsig:P



Det vackra brudparet






Karin fick lite bröllopstankar också kanske;) Hahaha hon ville iaf bära buketten:P


Söta Fillipa ville inte dra på smilbanden:P


Karin, jag och Katarina<3




Jag står ute i Hallins trädgård

Karin är nöjd att få  vara på bild tillsammans med bruden



Jag och  min underbara fru;) När ska vi gifta oss då?


Ett förlovat par:) När är stora dagen för er då?

Sluta sms nu Karin!!!;P


I Gideå kyrka i väntan på brudparet

 "I do"



Så lämnar makarna Hallin kyrkan:)



Kärlek kärlek! "Jag förklarar er u man och hustru"


"Nu ligger du risigt till Molle;)"


Detta ständiga fotograferande....jag undrar hur många tusentals kort som togs denna dag:D? Bra att vi hade vädret på vår sida!




Rickard såg ut som securityguard;)


The ride, den vevades igång av spaken ni ser längst fram där:P




Hela familjen Hallin i baksätet:)

Maria Molin och Fredrik Hallins bröllop 2009.07.18


Famljen anländer till bröllopsfesten:)

Brudparet och Fillipa har anlänt till bröllopsfesten hos Fredriks föräldrar


Dom hade en stor tomt där partytält, danstält, bord och stolar fanns:)



Jag fick ta fram pincetten  och plocka ris som satt fast i Molles håruppsättning. Såg ut som myrägg. Kanske inte direkt är sådant man vill ha i håret på sin stora dag.



Här står vi med bruden:D Som blev först ut att gifta sig i gänget.


Anna och Markus var värdparet som arrangerade möhippan, svensvexan och diverese aktiviteter runt om bröllopet:) Bra gjort. En eloge till er.


Karin skålar för Molla och Fredrik. Väldigt god champange att tillägga. Den godaste jag druckit:P


Filippa fick också smaka, men så klart av den alkoholfria drycken:P


Jon titttar lite suspekt i sitt glas:P


Skål skål! Karin blev så irriterad på Katarina att hon inte förstod att vi skulle fejka en "nu -skålar-vi-pose" Blev istälet en nu skålarannapose:P


Vi står alla upp för paret Hallin




Här fyller vi upp våra glas


JAg hade två coola rockerskids brevid mig:D Supersöta




Jag med min bordsdam Sofia...lr var du min bordsdam Karin? Jag kan inte riktigt reglerna:P


En bröllopslek. Den person som kunde proppa i sig flest mashmallows i  munnen och fortfarande säga klart och tydligt "det är jag som bestämmer" Fredrik vann:P


Publiker hejjar glatt på






Karin försöker sätta posen:P


Mmmm" Matdrykaren Anna älskar detta:D


Vi alla gick en tipsslinga som bestod av frågor om bröllopsparet




5 fina goda tårtor var uppradade




Fredrik matar sin fru med tårta


och vice verca


Kön till tårtan var lånh kan jag meddela...tur man var långt fram i kön;)


De vackra bröllopsparet. Önskar er all lycka i framtiden och mången tack för en fin cermoni och breöllopsfest!

En aveck till tårtan




Här tar vi ton i en böllopsvisa








Svensexan berättade var dom hade haft för sig för roliga saker. Ojoj vad vi skrattade:D


Det visades ett filmsnutt där killarna skulle ha en sked i munnen och smälla till den i huvudet på den andra personen. Fredrik tog i så han börja blöda ur munnen när han smällde till Markus. Det roliga var att Markus hade hjälp när han skulle smälla till Fredrik....haha...Fredrik böjer sitt huvud frammåt och en kille bakom Fredrik smäller till honom i huvdet med en annan sked som han håller i handen. Lite bättre slagkraft då;) Dom håller på såhär i ett bra tag...till slut fattar Fredrik vad som pågår....det lustiga var att han tidigare sett ett klipp på youtube där situationen var densamma. Ringde dock ingen klocka för han när han väl satt där med skeden i munnen:P En aningens överförfriskad:P Vi fick oss ett riktigt gott skratt iaf:D









Great great people <3


Bröllopsvalsen tar fart

Sov gott

Natti Natti! Nu har vi firat syster idag, hon fyllde 17:) ´Social och trevlig som jag var så somnade jag efter maten, missade fikat, pressentöppning, godis och en del födelsedagsfirare. Bra gjort Anna! Jag vaknade när min kusin kom upp rummet och sa "Nä hon är inte här heller...." "Vem är inte här" frågade jag. Då var klockan efter 21. Suck! Så jag gick ned och fikade upp resterna:P Och varför ska man ta för sig av allt för?!! 3 tårtbitar ( måste ju smaka alla tårtor) och massa bullar, muffins, kakor m.m. Jag börja känna att jag måste komma igång med träningen igen.

Frugan slog mig såklart en signal efter hon slutat jobba och vi hann snacka i 1h 22 min och 29 sekunder för att vara exakt:) Vi har alltid saker att prata om alltså:)



Jag och Karin från bröllopet i lördags:) Och det inlägget är på G, har lagt upp alla bilder nu och ska bara skriva texten! Sen ska jag publicera så håll ut:)

Utgång?

Så fick man det där standardonsdagssuget att gå ut på Olearys ikväll. Nån annan som ska ut ikväll=)?

Harry Potter and the halfblood prince

Jag är positivt överraskad kan jag säga, undra om det var mina låga förväntningar lr om the director faktiskt gjort ett utomordentlig bra jobb? Harry Potters 6:e film var riktigt bra och måste vara den enda bok i Harry Potter serien som jag faktiskt tyckte att dom gjort ett bra jobb med filmatiseringen. Men å andra sidan var det ett tag sedan jag läste boken:P
Jag började tidigare iår att läsa den för (3-4 gången gillt) men då höll jag även på att läsa Twilight och Änglar och Demoner.

Vid en scen flög jag ( enligt Karin 1 meter?:P)  och grabbade tag i hennes lår och låg sedan halvt och kramade om hennes arm. Herregud. Detta varade inte bara i 2 sekunder utan säg 45? Aja lättskrämd är man iaf:P
Harry böjde sig ned för att fylla en behållare med vatten ( från en förhäxad sjö med massa döingar i) och självklart hoppar dom upp ur vattnet och rycker tag i honom. Vilken jag å andra sidan visste skulle hända...men jaja...i biostudens mörker och med det där surrondsoundet så blev jag skraj:P

Skådespelare har verkligen vuxit på sig också inte bara åldersmässigt utan skådespelarmässigt också. Mkt mer proffsigt agerande nu från skådespelarna. Mkt roligt att se. Även effekterna i filmen är helt otroliga. Det har dom verkligen lyckats med. Magic:D!





Godnatt allesammans:) Nu ska jag sova, en ny arbetsdags imorn ( lr senare idag rättare sagt)

Todays Lyrics

You don't know what you got till you're missing it a lot
You had to go throw it away



Dålig uppdatering

Dålig uppdatering jag vet:P Har inte direkt suttit vid datorn något i helgen och vardagar jobbar man ju.Om man inte sitter nån timme här kvällstid. Helgen har bestått av grillning x2, kortspel i husvagnen, bröllop och fest. Inge mer? Jag har en hel del bilder att visa från lördagen och Molles och Fredriks bröllop:) Dock har jag inte fått Katarinas bilder än.

Jobbet har gått bra idag men det märks ju att det är semester och man är mekaniker kort. Finns mer jobb än vad det finns folk som kan göra det. Ingen matlåda hade man med sig idag heller, tur man har en snäll syster som stekte upp korv, potatis och ägg ( och inte korvstroganof och ris som fanns som rester i kylskåpet) och kom sedan på jobbet och lämna "Food-delivery for Anna" sa hon  när hon kom igenom dörren:) Tack tack:)

Nu sitter jag och laddar inför ikväll, ska nämligen se Harry Potter på bio:D:D! Brukar oftast bli besviken ( alltid) på att se filmer på bio som jag läst en bok till innan.  Nån som sett filmen? Var den bra:)?








Miss you <3 Men ikväll så ses vi:D:D

Grattis Molle och Fredrik 18/7 2009

Ett stort grattis till Maria Molin och Fredrik Hallin som i lördags blev man och hustru. Önskar dem all lycka i framtiden<3!



_________________

Ett mer utförligt inlägg om bröllopet, bilder och sådant kommer senare:)

Sov gott:)



Nu ska vi sova:) Natti natti!

Are you ready!

Sitter här och lyssnar på paktito och fyller i papper till försäkringskassan, har glömt att skicka in junis papper för ersättning de dagar jag inte jobbade. Smidigt Anna. Men grejen är den att jag måste ha en underskrift från arbetsförmedlingen innan jag skickar in papparet och en stämpel. Men jag har aldrig tid att åka ned dit.  Jag får se hur jag ska lösa detta som. Det har regnat och åskat en del här så det är först nu man vågat he igång datorn.  Men efter regn kommer solsken:)




__________________________________________________________

I wanna lay you down in a bed of roses
for tonight I'll sleep on a bed of nails
i want to be just as close as, the Holy Ghost is,
and lay you down on a bed of roses


Tänker på er

Mina tankar finns hos dig och din familj. R.I.P Roger:(


Dagens

Imorse precis innan jag väckarn gick igång fick jag ett gulligt sms, vill bara tacka för det:) Roligt att känna sig uppskattad. Morgonen sprang iväg som alla andra mornar och till slut var man på jobbet 10 min i 8. Hämtar mitt tee och sätter mig ned vid disken och börjar gå igenom vad som hänt under morgonen. Sen äre dags att börja med kassaräkning, debit, kredit, fakturering, dagsavslut och dagböcker! Det är rätt kul faktiskt. Jag har ju alltid varit intresserad av ekonomi. På måndag går Kickan på semseter så då ska jag ta över lite av hennes göra. Det blir kul:) Dagen har flytit på bra och det är så himla skönt när man kollar på klockan och märker att herregud är det redan lunch....lr oj nu är klockan 4 nu går mekanikerna hem, bara en timme kvar nu. Nä nu äre dags att hoppa i säng, det är en dag imorgon också...och jag måste hinna med en dusch på morron också. Drygt!!!

Jobbat: 8-17 Check
Promenad:
Plockat smultron och blåbär, så en liten promenad! Check
Fixat matlåda:
Makaroner och köttfärssås Check!
Snackat med frugan:
1h 20 min Check
Dusch:
Inte hänt än Not Checked
Kvällsmacka:
Spisbröd, massa ost, sallad och majonäs Check
Gå-och -lägga-sig-helst 22 senast 23
- Ain´t gonna happen:P
Blogginlägg: 2 idag iaf:) Check!


Frugan och jag vet hur man snackar telefon;) Nu äre batteriet slut så vi måste nog lägga på lol + att jag ska upp och jobba:P!


Party!

I lördags så hade jag SötLinda, Hella mfl planerat för fest:) Det är så sällan man ses och nu när dom är bosatta i Oskarshamn så blir det bara ännu längre mellan gångerna. Men nu är dom hemma över sommarn iaf till Hellas hockeysäsong drar igång igen. Lr hans träningspass så att säga. Linda ringer mig på eftermiddagen och berättar att vi ska förfesta hos Olle i hans nya lägenhet:) Blev lite omständigt att ta sig till stan, min skjuts hade dragit ut på fisketur..utan mobiltelefon. Hehe. Och hans kompisar vägrade svara....lr så hörde dom inte:P Men till slut så hade jag tagit mig till stan.

Hellstorm i suddigt format:P


Bruden min mumsar på en gubbe:)


3 babes på toa



Blev en svart klänning för kvällen ändå, även fast jag var sugen på nåt färgglatt. Men det får bli nästa gång:)



Johnnies flickvän Catherine rån Karlstad var på besök! Hoppas du hade kul:)



Oskar är alltid på G! Flaskan ser rätt tom ut dessutom:P


Två guldgossar;D




Hottie Nellan hade fått sig en fancy drink med melon i! Classy!






Alltid lika kul att stå brevid en snygg tjej som Nellan på kort:P Ehh not! Då går man från uggo till butugly:P!



Linnea var söt i sin jacka:)


André och jag:)




Botten upp bruden:D


Brallan goes tunga:P


Hotta brudar från...."Djursholm?:P" lr vad sjunger Uggla för nåt:P



Linnea digs deep!


Här har vi roligt minsann:)


Som sagt tidigare alltid kul att vara på bild med hottie:P


MachoAndré


Toffe och Petra var på plats också


Jag är så bra att ta kort...bra träffsäkerhet där Anna. Exemplariskt!


Syskonen Hägglund i vild diskussion:P som det ser ut iaf:P

Ett försök till att sätta posen:P




Johnnie kör sin klassiska pumping up the chest dans:P


Que? Vad håller ni på med?


Nybba vill inte riktigt vara med på bild:P


Ja vad blev det för musik? Dj Nellzor ( haha ditt turknamn får stå här nu, lr vart det nu kommer från:P) och Dj André diskuterar vad som ska spelas på Spotify!

Utgång blev det inte för min del, några andra stannade kvar på förfesten också. Peter som var nykter körde ned mig och Olle på Max för att köpa maaat:) Skräpmat är så jävla gott på fyllan alltså. Lr vad säger du Nellan;)? Vi som tryckte i oss x-antal stripspåsar och smält ost?! Aja smält ost var tydligt gott i lördags. Tack alla för en rolig kväll:D!!

Inte så mkt partyinlägg här inte

Jag som skulle börja med ett långt partyinlägg här från lördagens fest hos Olle. Men jag orkar verkligen inte. Är sååå trött!
Ikväll har Karin varit här och vi har färga hår, bakat kladdkaka och sett på Sunes Sommar! Guldrulle. Så nu blire sängen. Natti natti! Får jobba på ett inlägg imorngon istället:)



Världens bästa André och Olle:D!

Sov gott!

Natti natti gott folk:) Hoppas ni haft en bra helg. Det har jag haft iaf:) Sov gott


Siesta i en av Roms parker

Roma roma

Nu sitter jag och ladda upp bilder från Rom...och det har jag gjort sen kl 12....jag är på dag 4....herregud vad less jag är!!! nu inser jag också att det saknas en dags bilder från den 26 maj, Ems kamera. Vart tusan har den dagen tagit vägen? Jag har bilderna på 3 datorer så jag hoppas att den försvunna dagen finns på nån av de andra burkarna. Jag kommer iaf inte hinna publicera inläggena idag...jag har inte skrivit text än heller. Utan bara laddat upp kort. oändligt göra. Får se om jag blir klar med det i veckan.


 

Paaarty ikväll iaf:D Så jag håller på att locka håret ( ger upp, tar för lång tid) prova klänningar och skor:) Linda, Hella,Petra Toffe mfl! Ses ikväll:D!


Where is the sun?



Nu har jag precis duschat, skönt skönt! Enligt yr.no ska det bli soligt...inga moln bara en stor sol på Örnskölvdsvik idag. Är det någon som sett solen? Eeeh nej. Men å andra sidan var det ju prognossen mellan 12-18. 2 minuter kvar till 12 nu:P Gårdagen bestod av massa jobb (struldag på jobbet) och sen var det en lugn hemmakväll:) Umgicks med syrran och hennes kompisar framför tv. Dom hade filmkväll inför premiären av Harry Potters 6:e film. Men den vi såg igår var Harry Potter och den flammande bägaren. Var himla länge sen jag såg den! Jag minns iaf att jag såg den på bio i Beijing när jag var där. Nä nu ska jag klä mig och gå ut!! Kan ju inte sitta inne heller. Det gör jag ju hela tiden på jobbet:)

Automatic,systematic, full of color self contained!






Nån som är sugen på Pepsi?:)

Todays Lyrics

I'd do anything for a smile, holding you till our time is done
We both know the day will come, but I don't want to leave you



Grillning, Basket och utgång Olearys!


Petra och Toffe var först på plats:)


SötLinda

Vi sitter och myser i kvällsolen medans vi väntar på glöden.


Jag och Hella försökte oss på lite kasta macka:)




Mätt och belåten efter grillningen vilar jag i en hängmatta:)



Vi körde 21, eftersom vi var för trötta och mätta att spela match:) Jag kom inte riktigt ihåg vem som vann och vem som förlora (A) haha:)









Festbilder blev det inte så mkt av...inte på min kamera iaf:) Har som sagt lite bilder att hämta upp hos Karin:)

Utless

Alltså vilket dåligt humör jag är på! På vägen hem från jobbet kände jag som jag höll på koka över. Har rakt ont i käkarna för att jag har spänt dem så mkt. Jag gjorde ett stopp på fabriksgatan på vägen hem för att rasta Naiha, innan det på sjukjhuset och hämta nyckeln som Karin glömt lämna. Självklart så är Naiha inte alls sugen på att kissa. Jag vet inte hur länge vi stod där uppe och ingenting hände. Hon måste kännt av min irritation. Hon streta bara emot och ville gå in igen.  Efter en 20 minuter gav jag upp och åkte hem. Trodde att humöret skulle bli bättre efter att ha ätit middag men icke då.
 
 

Shh be quiet, you might piss somebody off
Like me motherfucker, you've been at it for too long

While you feed off others insecurities
You stand in front of me and bite the hand that feeds

Kärleks-less är jag också...var nyss in på en killes blogg och läste om hur mkt han längtade efter att få träffa sin älskade flickvän ( dom bor i samma stad för övrigt) Då känner jag bara irritationen växa ännu mer. Varför ska folk vara så kära och lyckliga? Nån som är bitter här tror jag? Nä jag är int bitter! Haha.  Orkar inte med att vara i nåt känslomässigt dödmansland. Vart hittar jag off-knappen nånstans lr är det onknappen jag söker? Off på bitterheten och on på lite love! Tur att jag har facit svart på vitt iaf. This is the way it´s gonna be!!




Bleak silence
Errors stigmatized in you
A weak worn out friend
There's nothing left for me
Again and again
Your face reminds me of a bleak future
Despite the absence of hope
I give you this sacrifice

_________________________________

Pricken över i:et är väl att i samma stund som jag sparar inlägget så hänger sig internet och hälften av vad jag skrivit försvinner. Humöret på topp som sagt.

7/7 Olearys

Idag så hade jag  en väldigt trevlig middag på Olearys tillsammans med Linda, Hella, Markus, Toffe, Petra, Lisa och Karin. Som tur var så va vi ute i tid vad gällde bord och beställning. Halv 5 var vi alla vid bordet och beställde mat. Jag och Nybba tog varsin Most Valuble Player Plate! Den var riktigt god! Hot Bea såsen var inte att underskatta heller. En timme senare så var det fullt inne i restaurangen och lång väntetid på mat. Planen för kvällen var att dra till parken och se Bo Caspers Orkester, vädret var ju inte direkt det bästa. Men vi alla var utrustade med paraplyn:) Lisa föreslog att åka på Schell innan och äta mjukglass. Det var ingen som bangade på den ideen! Mkt god mjukglass och topping Lisa;) Det gjorde du bra:) Väl i parken så stod vi alla och frös och huttra, kollade utöver paraplyhavet och insåg att vi inte skulle orka vara här länge. Så efter 3 -4 låtar åkte vi alla upp till Toffe och Petra! Då kom Markus på den geniala ideen att göra paj:D Rabarberpaj och marzansås! Men då behövdes lite ingredienser....grabbarna hade ju ölat så Lisa fick vara chaufför och köra på Ica. Vi andra stannade kvar och såg på tributen till Michael Jackson. Petra och Markus intog sedan köket och körde igång med baket! Mumsig mumsig! Paj är aldrig fel! Vare sig det är efterrättspaj lr matpaj:D Tack så mkt gott folk!


Bilderna från kvällen har Karin på sin kamera:( Får be henne skicka dem sen.

Todays Lyrics

Every little thing that you say or do
I'm hung up
I'm hung up on you

Don't cry for me
'cause I'll find my way
You'll wake up one day
But it'll be too late



R.I.P



Jag kom just hem från Toffe och Petra. Har haft en väldigt mysig och trevlig kväll med gänget:) Får visa kort senare. Hur som helst så tittade vid på tv4 och Michael Jackson tributen. Vilken ärofyllt avsked han fick. Många vackra tal och sångframträdanden. Jag kunde inte låta bli att fälla nån tår när hans dotter pratade där på slutet:( Han var en stor artist och entertainer, men också en förebild för många och engagerad i världens problem. R.I.P King of Pop!

...

You can´t give me what I need, what I want.


:/

Varför ska det vara såhär? Hur svårt ska det vara? :(


Todays Lyrics

Will you take a journey tonight, follow me past the walls of death?

Trails in life, questions of us existing here
Don't wanna die alone without you here

Seize the day or die regretting the time you lost

Silence you lost me, no chance for one more day
I stand here alone
Falling away from you, no chance to get back home




Friday at Viktors and Olearys


Naughty Schoolgirl;) Who wants detention;)!?


Viktor och jag hade lite tvåmannaparty och gjorde som vuxna människor en lite fancy drink...Margaritas!! Och ja du...vad säger vi om dom drinkarna...lr cocktails...lr vad det nu va? Vad ger vi för betyg Viktor;)?


2 much salt!

Haha bara för att....rosaröd badrock, margaritas och lite upper east side music;P Minns dock inte riktigt om vi lyssna på nå fancymusik:P







Så plugga vi upp för att spela lite Guitar Hero, men vi hittade ingen skiva:( En annan gång kanske:)




Det var ingen hit med allt salt på glasen...vi föredrog att dricka ur blendern;P



Finsmakarn Patrik





Mucho Margarita;)




Skåål!




Get into the groove boy;)

 



På väg till Olearys:D






Niklas var tjusig i skjorta och sliips:)




 

Great great evening:D!! Jag blev ju polare med hotta-brudarna som dansa på scenen:) Det var funny! Fick ju vara med och shaka rumpan med dem;)!


Du har ett nytt meddelande...

Visst äre det kul att lyssna när man fått meddelanden i röstbrevlådan. Speciellt när dom kommer på fyllan en lördagkväll;) Jag hade en riktigt guldklimp! Kortfattat kommer ett stycke här!

"Hej Anna....jag tycker vi ska ligga med varandra när jag kommer hem till Norrland....vänta på mig...OKEY!? Du kommer att få vara med om en sådan rollercoaster of love...jag lovar dig!! Jag är både full och hög nu! Men jag lovar dig...ROLLERCOASTER!! (massa skratt i bakgruden) .....vem äre som gjrort den låten....men du kommer inte bli besviken...men vem äre som gjort den låten...jaa men du vet...du vilken låt jag menar...Jaa Red Hot Chili Peppers!! Men skicka ett sms när du hör detta....lr du behöver inte svara...lr jo svara för att vara artig"

Hahaha måste ju lätt vara bästa mobilsvaret jag fått hittils! You rock;D!

Todays Lyrics

I just want to feel real love
Feel the home that I live in
'Cause I got too much life
Running through my veins
Going to waste
And I need to feel real love

There's a hole in my soul
You can see it in my face
It's a real big place

I cannot give it up

flowers20106.jpg image by mohawk0202

Fredag Olearys! King!



Those were the best days of my life haha lot of fun:D:D!

Getting ready:)

Make up, lite kläder, sprit and then we´re ready 2 go;)!

Mys

 

Ikväll så var Jennie, Karin och Katarina och jag och grilla vid stugan. Tanken var att vi skulle bada? Hur gick det då tjejer?!! Jo jag hoppar i, doppar mig och tar ut surfingbrädan. Sen efter lite tjat så får jag i Karin:P Men de andra bangade!
Skäms på er brudar! Det var tydligen för kallt ute? I vattnet var det varm iaf:) Termomtern (som ligger där det är grunt vid bryggan) visade 24 grader:) Så det var varmare i vattnet än i luften iaf:) Men vi får väl boka om badet till en varmare dag då. Vi grillade majskolvar ( standard:D) champinjoner och pinnbröd:D Mys!


(bild från juli förra året)


Jag hade kameran med mig upp men ids inte lägga in nå bilder. Minneskortsläsaren i datorn funkar inte. Externa kortläsarn är borta. Och kabeln till kameran är nere. Ser ni vilka I-landsproblem jag har:P Nä men nu måste jag sova. Väckarn ringer 05.45. Yeaj! Jag hoppas att morgondagen inte kommer bli lika jobbig som idag. Fredagar brukar inte vara nån hit på jobbet. Men godnatt på er:)

Tupplur

Nu har jag haft en tupplur, vaknade av att Karin ringde. Hon var på HM och shoppade....vad shoppingsugen jag blev!! Måste in och nätshoppa lite tro jag:) Asos, gina, forever 21, tradera, nån som har nå andra tips?:) Mat kanske man borde äta också? Aja är ändå inte så hungrig nu:) Vart bjuden på lunch idag av min dejt;)

Todays Lyrics

Lordy, Lordy, Lordy!
I can't help it i like to party, it's genetic!
It's electrifying, wind me up and watch me go
Where she stops, nobody knows
A good excuse to be a bad influence on you and you


Inte många knop

Nu orkar jag inte göra många knop kan jag säga. Fy fan vad jag är trött, jobbdagen har flugit förbi, har haft saker att göra konstant. Undra hur många "projekt" man börjat med och missat nåt med. Telefonen har gått varm och alla på jobbet hade saker att göra större delen av dagen. 05,45 ringde väckarn imorse...och det kommer den göra imorn också. Känns inte så lockande:P Inte för att det är en ovanlig tid att kliva upp då man jobbar från morgonen. Nä man kanske ska fixa sig en hängmatta och sätta upp vid stugan? Jag vet att vi har någon liggandes nånstans:) Vad har ni gjort idag då?:)


Vilken hetta!

Idag fick vi besök av brandkåren...kom i raketfart upp på gården. Det brinner i Tjärn. Åska och dunder, blixtar och en uttorkad skog. Nånting fattade eld. Mamma och brorsan var i stugan och såg när allt hände. Ingen hade med sig mobil, men skyndade hem och ringde för att larma. Men någon annan hade hunnit före, Nu vet jag inte hur arbetet gick, men hoppas på det bästa.

Jag sitter nu uppstressad och överhettad på rummet och lyssnar på Flipside. Vet inte hur många ggr jag har lyssnat på den deras låt nu. Jag har så mkt att städa, programera och fixa på datorn nu...vill inte ens tänka på det. Sen ligger det kort överallt på bordet, i fönstret, på golvet, på byrån. När ska jag ha tid till detta? Imorn börjar jag jobba 7. men ska vara där runt halv. Måste öppna, köra ut bilar och fixa. Jag som tänkt gå på Olles ikväll. Men det blir int nå av det.
 Nä nu äre baddags!! Detta funkar inte!;) HOT HOT! Får ju ångest att sitta på rummet när det är sånt fint väder ute:P


Flipside- When it was good



Alltså jag kan inte få den här låten ur hjärnan, texten, melodin, REPEAT!

Saknar dig också


Jag fick ett gulligt mail av Emelie idag:) Vill bara säga att jag saknar dig en massa <3


RSS 2.0