Muffinmania


Då har baket börjat. Jag hade hur många ideer som helst på vad vi skulle ha som fyllning. Vi for och handlade och med oss hem hade vi:

* Dumle
* Geisha
* Toffifee

Vi gjorde även en variant med blåbär och lime! Yummy:D



Förberedelsena är farliga. Speciellt om man smakar av smeten för mkt och fyllningen. Inte bra Anna, inte bra!



Gräddning pågår!!

Vi gjorde två satser av detta recept. Men på sista omgången gjorde vi med kako också. Vi ville ha lite kladdkakeaktiga muffins, men resultatet blev inte som vi tänkt. Man måste nog ändra gräddtid och temp på ugnen om man vill ha dem extra kladdiga.

14 portioner
Stora formar, 6 st/plåt

2 dl strösocker
125 g margarin
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
14 st Dumle-kolor

Vaniljströssel
1 dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör

Sätt ugnen på 225°C. Vispa socker och matfett poröst, tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner mjölblandningen samt mjölk, blanda till en smet. Fyll muffinsformarna till hälften med smeten, lägg en Dumle-kola i vardera muffinsform. Blanda alla ingredienser till strösslet och strö detta över muffinssmeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.


Mina favoriter so far är blåbär! Har dock inte hunnit smaka mig igenom de andra. Syrran och jag har ett system nu när vi ska fika, vi delar dom i härta. Annars orkar vi inte smaka oss igenom alla;) Och dom mindre goda lämnar vi till bror. Haha. Jag var så fräck, åt en muffins med toffife...men åt bara upp den del som innehöll godiset. Sen gav jag andra halvan till bror. Big sister always mean sister. Hehe.


Greeneyed



Jag har alltid vela ha bruna ögon. Tycker det är så vackert, så exotiskt. Skaffade ju linser , ja när var det, förra våren nån gång. Men fick jag på mig båda linser samtidigt vid kanske 2 tillfällen. Måste träna tror jag:P Hur som helst är jag sugen igen nu. Jag beställde då från färgade linser.se. Tror faktiskt det bli en beställning till därifrån. Nu är jag less på mina booringgreens!

Freshlook Colorblends Brown Utan Styrka

Vad tror ni! Bara en fräsh bränna som saknas. Jag tror faktiskt jag tar och klickar hem dom här. 149:-

Move

Fick just nyheter om att Olle ska flyttas till Sthlm. Gud vad långt borta. Har inte varit och hälsat på han på ett tag nu men kommer inte bli oftare om han flyttas dit ned heller. Umeå hade varit ett betydligt bättre alternativ. Lätt med komminikation och det skulle kunna göras över dagen. Vårat relation har väl var allt annat än simpel, på sistone rakt obefintlig. Vet inte hur jag ska förklara det heller. Vi var ju tillsammans fram och tillbaka sen -06. Dock var det slut flera månader innan han åkte in.  Men bara grejen att han sitter bakom lås och bom gör ju saken inte enklare att ha kontakt med varandra. Han kan ringa mig, men jag kan inte ringa han. Jag skrev grymt mkt brev under förra året men nu har det verkligen dalat. Jag ska ta och skicka ett vykort nu i dagarna. Han har snart suttit inne i 10 månader. Det hinner hända mkt under den tiden. Båda han och jag har säkert fått mer perspektiv på saker och ting. Jag hoppas verkligen han kan resa sig ut det här och komma ut som en starkare person. Att han fått insikt och lärt sig något längs vägen.

Wish you love and happiness. To infinity, and beyond<3!



Köpt en tavla

Tavla - Olja 80x120
Har varit ute efter en stor tavla nu en längre tid att sätta upp ovanför sängen. Och igår slog jag till. Var så shoppingsugen, hittade varken kläder, skor, jackor...inte ens nån klänning! Var så djupt besviken. Sen föll jag över den här tavlan på Gallerix, 1300:-. En oljemålning som jag verkligen älskar färgerna på. Nu ska vi se om far kan hjälpa mig få upp den på väggen:) Nu blire shoppa nya vårgarderiner och en hylla. Kanske några kuddar:)

Sleepless



Jag har verkligen sovit dåligt de senaste nätterna. Det är nog inte bara armen, tror det är sängen, har fått ont i ryggen också. Blir nog bättre när jag får sova i min egen säng. Nu ska jag försöka få mig lite frisk luft. Muffinsbaket får vänta då jag saknar mer lr mindre allt av fyllningen. Saknar bil också. Så kan inte handla.


Muffins

Mascaran hittat. Tack Daniel. Hade visst glömt den hos honom. Kändes bra att den inte var borta iaf. Jag sitter nu och tittar på massa muffinsrecept. Vet dock inte vad jag ska göra med för smak i. Finns hur många smarriga recept om helst. Men jag tror jag ska köra på ett grundrecept och sen spexa till lite. Använda olika fyllningar. Det kommer nog bli awesome. Nu fattas bara Dumle ( nån jävel har ätit upp hela påsen som var i skafferiet, INTE jag) Geisha, Toffifee, Marabouchoklad och ja förstås min syster förstås. Vem annars ska domdera i köket. Hehe. Nämen det blir nog awesome. Ska även bli hallon och blåbärsmuffins. Evt äpple och kanel också. Jag är så taggad!!! Vad tycker ni, lät det inte gott så säg!


Ahhh!!

Har tappat bort nymascaran, fan vad irriterande!! Förmodligen har den ramlat ur väskan under gårdagen. Så jävla sur jag blev nu. Speciellt när man la ut nästan 200:- på den och den knappt var använd!! Varför kunde jag inte tappat min extramascara, den är ju inte ens bra. Eller att tappa bort en mascara som man vet egetnligen borde bytas ut för den är för gammal. Heck no. Den som är veckofärsk den försvinner. Fan.

So worth it.




My arm hates me today. But it was worth it. All in the name of ROCK!


Fri day

Vilken hemsk fredag. Tänkte ta mig en tur på stan för att få lite omväxling och uträtta några ärenden. Formen var inte alls god.  For på Vero Moda för att lämna tillbaka några plagg jag köpt som inte passade. Alla lampor, allt folk, det bara snurrade, hjärtat slog volter. Och vem springer jag på? Jo läkaren som opererade mig! Inget bra tecken:P Haha. Min tanke var att lämna tillbaka kläderna och göra ett litet besök på Friskis och få gå lite på löpbandet. Jag hade redan klätt mig i träningskläder. Yrade runt på stan ett tag till blek, sliten och sunken. Haha man blir alltid lika glad när man möter uppklädda snygga tjejer med en håruppsättning som skriker galamiddag lr liknande. Högklackat, snygga ullkappor, kavajer, strumpbyxor, höga shorts och en snyggt pösig naturvit skjorta .Brinn. Dock inget fel på min nikedress heller.  Önskade bara att jag var på gymmet bland andra människor i träningsbyxor och boxerlinne. Men det är iof en kvalitet jag gillar hos mig, att jag inte behöver vara topnoch om jag går på stan lr visar mig public.



Nu har jag tittat på sista avsnittet av Hannah:( Sad att den serien är slut. Den slutade väl egentligen i januari om man ska vara noga. Jag med andra 14-åringar gråter världen över. Lr hur gammal är man om man tittar på den serien? Haha, don´t care.  Nu ska jag gå ut och lufta mig lite. Hoppas alla har en fin kväll <3

Fredag

Fredag, känns som vilken annan dag som helst. Jag har klätt upp mig i addias och nikedressen. En liten fin combo där:) Nu ska jag iväg med daddy en sväng:) Får skriva mer sedan.




Filminspelning

Ska iväg på jobbet en sväng nu vid 17 för en reklaminspelning. Motivationen är på minus. Obefintlig. Men som det lät skulle jag inte behöva säga något. Tack och lov. Annars kommer jag banga. Jag undrar om arbetskläderna kommit? För jag lever som sagt i hoodies och mjukisbyxor nu. Får inte på mig för trånga tröjor och skjortor. Kan heller inte stänga igen dem själv. Lr få av mig dem. Antar mekarna får hjälpa mig byta om i värsta fall:P Haha.  Har inte så stort utbud kläder hemma heller. Är sommarkläderna som är armlösa och partyklänningarna. Men då föredrar jag rockershoodisarna.  Har varit grymt skönt att gå utan smink i flera dagar också. Fick rakt en shock när jag såg mig spegeln när jag kletat på mascara m.m Så såg man ut ja. Well well nu ska jag äta och sen ta mig till stan. Tjaaao





Disney Chanel

Underbara disneychanel. Jag gör inget annat än nöter Piff och Puff, Luftens hjältar och Ducktales. Önskar Bumbibjörna gick också. Säsongsfinal av Hannah den här veckan. Damn. Men inte så jag ser på det ;D Nejdå.


Thailand - Phuket

Vilken tid det tagit för detta inlägg alltså. Jag undrar hur jag ska lägga upp det hmm. Känns enklast och mest "Anna" att ha mkt bilder och lite text:) Lr om jag ska köra lite Romainspirerat inlägg. Hade ju ända lite fakta med i dem. Sjävklart mkt bilder också. Well well, vi börjar och ser vart det tar vägen.





Sawadee Kaa

Betyder hej på thailändska:) Karin och jag har länge planerat att vi skulle göra en resa till Thailand, men saker har alltid kommit emellan, en skoter, jobb, brist på pengar, lediga dagar osv. Men i höstas tog vi våra laptopar och börja kolla runt efter billiga flygstolar. Thailand är väldigt priskänsligt beroende på säsong. Åker man dit kring dec-feb får man räkna med betydligt dyrare flygbiljetter. Vi hade siktat in oss på att resa dit i november. Men det gäller inte bara att hitta billiga flyg man vill ha så lite flygtimmar som möjligt också. Inte kul att fördriva timmar på flygplatser bara för att vänta på nästa flyg. Vi hade flyt och hittade rätt billiga biljetter med överkomlig flygtid.

Finnair
Arlanda-Helsinki-Bangkok 5500:- 12 h
Thaiair
Bangkok-Phuket 600:-

När det kom till boende så valde vi att ordna allt sådant på plats. Kändes billigast och enklast. Då slipper man binda upp sig på ett hotell en längre tid utan att veta vart man riktigt hamnar. Thailandsresan våran skulle inte bli nån chartertrip utan mer en backpackerresa minimerat till 2 veckor. Så vi hade båda kirrat backpackerväskor för att underlätta resandet, ides verkligen inte kånka runt på nå större resväskor. Huvva.


Då lyfter vi en tidig novembermorgon från Gideå flygplats. Karin ser extra taggad ut va;)?


Kändes skönt att lämna ett grått och tråkigt Övik



Så har vi geeken Anna som tittar på Ducktales under flygresan. Tackar Micke för utlånandet av Ipoden och fixandet av Joakim von Anka. På vägen till Bangkok fungerade inte underhållningsystemet. Karin och jag var gott oventandes om hur mkt vi egentligen gick miste om. Tills vi flög hem.



Tur vi packat lätt och enkelt för 2 veckor backpackande....finns mkt space övers för shopping och sånt. Eller inte.


Arrival Bangkok. Finns en mysig stressig historia om hur Karin lyckas ta fel väska på bandet och nästan checka in den på flyget till Phuket. Gjorde ett inlägg om det när vi var i Thailand. Check it out. Vet dock inte om jag skrev hela.


på flygplatsen lyckades vi nog äta en av dyrare rättare under vår vistelse där. Soppa 50:- Var ingen riktigt höjdare men helt ok.


Som att man inte sovit tillräckligt på planet? Men efter att ha missat ett plan och stressat som fan för att hitta Karins backpack så vare inte konstigt att man vart utslagen.

När vi kommit till Phukets flygplats var det världens liv. Alla ropade och slet i en och ville man skulle komma till just deras disk för att boka hotell och fixa transfer. Vi lyssnar inte på den utan går själva fram till en minibuss och frågar vad det kostar att åka till Karon Beach. Minivanen stannar sedan till vid en liten kiosk, vi hör chauffören säga till oss att vi skulle meddela personalen där inne vart vi skulle bo. Saay what? Vi har ju inget boende alls. Men det tog inte lång tid innan vi förstod att transfern och denna lilla shop jobbade ihop för att sälja hotellrum också. Men vad gjorde det...vi hade inget boende och det kändes rätt bekvämt att boka det nu och få free ride till hotellet på en gång.




Två tjejer på backpackerresa. Kan vi tänkas sakna nåt mån tro? Sminket är ju inte med på den här bilden heller. men det användes knappt.





Första middagen i Karon.



En glad tjej


Lunchdrink jo jag tackar jag...vad kan Karin tagit...kan det vara melon i den??



I lööööve thaifoood






På promenad runt Karon



Brudar på beachpromenad på kvällskvisten


Där hittade vi ett gäng glada turister som gjorde en sandelefant:) Dom hade lyckats riktigt bra!


Mysig kväll med frugan <3


Vädergudarna var emot oss redan från dag 1. Här skulle vi minsan  jobba för att få nån bränna.


Men det hindrade inte oss från att bada. Höga vågor var det också. Röd flagg på beachen.


Sunset Karon Beach


Ser lite trassligt ut. Värre vare dock i Vietnam, haha.



Vi hade en liten besökare på kvällen



Så tyckte frugan om det. Tur att hon hade en ickebuggrädd resesällskap:P






Vi chillade på balkongen och drack öl och cider i den ljumma thailandsnatten. Lovely.



Vi fick sällskap av några fransmän den kvällen, här har vi Frankkopian

 


Massa surr. Jag tycker sånt här är så roligt när man är utomlands och träffar andra resenärer från andra länder, man sitter i samma båt och är ute efter att upptäcka världen. Spännande.

Dom gillar starka fäger, gärna får det inte matcha haha. Vad betala vi per natt här då?  1000 bath per natt för 2 pers.




Vi lämnar Phuket för att bege oss mot Koh Yao Noi, en ö norr om Phuket som inte ska vara lika explaterat och turistist som Phuket är. När taxin lämnade av oss och vi möttes av detta vart Karin och jag genast skeptiska. Vi skulle till hamnen inte till nån sunkig båtkyrkogård? 


Kan dom verkligen stavat rätt här?

Sammanfattningsvis vad gällde Phuket. Nej tack, blir inget återbesök för min del. Tror frugan kände lite samma sak. Tyckte det var på tok för turistigt. Karon var ingen höjdare heller. Nån som har andra erfarenhter av Phuket?
Dela gärna med er:) Här får det första Thailandsinlägget sluta. Tog hela dagen att knåpa ihop det. Fortsättning följer Koh Yao Noi.


Written in the stars

Om jag tänker tillbaka på 2010 finns det en låt som verkligen satt sig i mitt huvud. Oftast brukar låtarna komma och stanna nån vecka sen lämnar man den och går vidare. Men den här låten har verkligen etsat sig fast i mitt huvud och jag gillar den lika mkt nu som då. Den lugnar mig, men samtidigt peppar mig och gör mig glad.





Oh written in the stars
A million miles away
A message to the main
Ooooh
Seasons come and go
But I will never change
And I’m on my way


Fever fever leave my heart alone

Denna jävla viktfixering har aldrig varit så enorm som den är nu. Förstår inte vad det är frågan om. It completly tears me apart from inside out. Kan inte tänka på annat. Tänker säkert på vikten lika mkt som en kille tänker på sex per dag.  Måste nog för mitt eget bästa göra mig av med vågen. Sen jag kom tillbaka från operation har jag inte riktigt haft samma aptit som tidigare. Har ätit frukost, lunch och middag och nån frukt. Men portionerna har inte dírekt varit i den vanliga storleken jag brukar ta. Dom har varit mindre. Likt förbannat har jag gått upp 2 kilo till? Hur gick det till som? Ska slänga ut den där nedrans vågjäveln genom fönstret. Ljuga en sådär upp i ansiktet. Farmor kom just och fråga om jag skulle komma och fika. Hon har gjort nybakta bullar. På en gång knöt det sig en såndär obehagskänsla i magen. Jag behöver inget fika, behöver inga gobullar och mjölk. Jag kan ju bara sitta brevid och titta när dom andra fikar. Ja det kan jag göra. Sjukt beteende jag vet. Vill börja träna igen, kroppen låter mig inte ens gå på promenad. Får se om jag känner mig starkare imorn så kanske jag kan gå ut en sväng.




Hardrock <3



Jag är så sugen på en rejäl saftig hardrockcafe burgare. Så förbannat god den var som åt i Bangkok i vintras. Ser ni lyckan i mitt ansikte. Karin ser rätt nöjd ut hon med:P Happiness!


Helt underbart god!


Hot Fudge Brownie. Min hitills största kärlek här i livet;) Ni som smakat den vet vad jag menar:P

Sömnlösa nätter

Vissa grejer hade jag helt glömt bort som kom iom operationen förra gången. De här dagarna har jag levt i mjukisbyxor och hoddie och på painkillers.

 Jag kan inte:

  •  ha kläder som är för tajta över armarna.
  •  Jag kan inte knäppa en skjorta,
  • kan inte ta på mig tröjor eller ta av mig
  • prata i telefonen ( med vänstern)
  • sätta upp håret
  • duscha håret
  • sova bra om nätterna
  • lyfta grejer med vänstern

Men men man ska väl inte klaga. Det blir väl bättre snart antar jag. Ska ta bort stygnen om 2 veckor. Jag har tagit bort förbandet nu då det kliar som bara den. Det har blött igenom det innersta bandaget också. Typiskt. Nu ska jag gå och lägga mig igen. Ska minska på tabletterna också...dom gör mig helt groggy och trött.


Har haft håret uppsatt sen operationen...då ser man ut såhär. Nu ska mamma borsta håret sen blire dusch. Efter min powernap dvs:)


Wake up

Så då har man sovit i nästan 4 h, bra sätt att fördriva tiden och för att slippa smärtan. Hade dock helt glömt bort att jag varit och opererat mig när jag vaknade. Satte mig och sträckte på mig, inser då hur förbannat ont det gör i vänster armen. Ja just det. Du ja, du hänger ju kvar. Nu säger min mage att det borde vara middag snart. Har tappat en del av matlusten också. Men not 2 worry. Den brukar återfinna sig rätt snart.

Updates

Har nu insett att det kommer bli MASSA bloggande framöver. Kanske kan ta mig i kragen och göra Thailandsinlägget och Seychellerna? Det var ju ett bra tag sen jag påbörjade dem. Sen min årskrönika också. Kommer ju ha en hel del tid till övers plus att jag har ju "min" stationära dator till förfogande. Den är kung.
Men nu ska jag ta en paus från datorn, armen tycker att vi ska ligga ned. Mamma vill att jag ska ringa ODA och fråga om handen , den är iskall och uppsvullen. Och jag tyck det känns onödigt. Hon får ringa om hon vill det. Nu ska jag vila ett tag.

Rastlös



Vad ska man hitta på? Jag är less redan, vad ska jag göra, vill träna - men det är ju inte så smart, tänkte städa och fixa i lägenheten - går ju inte heller. Jävla arm,  måste ta mig nå pills. Alvedon och Dexofen finns på hyllan, vart ju ett litet lager efter armbrottet. Jag kan inte böja armen alls, va fan, istället för att vara i 90grader som förra gången så är den mer lr mindre rakt utsträckt. Jag vill böja in den men det går int:( Igår när jag skulle ringa efter skjuts fick jag he på högtalarn på telfonen för jag kunde inte nå munnen och örat. Förra året var man ju van att man inte kunde röra armen nåt nu har jag ändå tränat upp den så pass mkt och rörligheten kommit tillbaka. Nu känns det som man är tillbaks på ruta ett. Mkt frustrerande. Och om jag väl försöker böja armen kommer den där bitande isande smärtan och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Ofta blir det nån kombination av dem båda.

Jag må ju säga att jag är rätt imponerad av mig själv igår, trodde jag skulle få nå psykiskt meltdown på sjukhuset då jag inte alls är nåt fan av nålar, blod och alla appareter dom har. När jag låg i sängen och narkossköterskorna rullar mig mot operationssalen fick jag världens deja vu från natten jag bröt armen. När jag låg på akuten och såg alla lysrör i taket, läkare och sjuksköterskor svischa förbi. Smärtan den enorma smärtan. Och allt som bara snurrade och tårarna som bara sprutade. Tack och lov att det inte var samma sak nu. Jag kunde själv kliva upp på britsen och i lugn och ro prata med sköterskorna utan att det var massa gråt i halsen. Dom frågade om jag hade nå problem vid uppvaket förra gången i samband med narkosen. Inte det minsta svarade jag. Så jag trodde det skulle gå lika bra den här gången.



Jag var inte riktigt med på allt som hände i narkosrummet, vad som kopplades upp i mig och sjuksnacket sköterskorna hade för sig. Till slut dyker en mask upp framför ansiktet och den där varma härliga känslan började fylla kroppen. Härlig feeling. Allt blev svart.

Ljuset började sakta men säkert tränga in bakom ögonlocken och hörselgångarna fylls av surr. Det blev starkare och starkare och helt plötsligt hade jag landat. Jag öppnade ögonen och ljuset kom som en blixt från en klar himmel. Smärta. Illamående. "Jag ska aldrig dricka igen, aldrig, blir inge mer Tequila på ett bra tag, aldrig!!" Jag känner hur hela sängen gungar, hela rummet, vart är jag? Inte är jag bakis och ligger i sängen hemma iaf.

Det kommer fram en kille och frågar hur jag mår. "Fint" svara jag. Du är inte illamående lr så?" frågar han lugnt. "Nej inte alls" Hur dum får man vara? Anna du ligger på uppvaket på ODA och dom frågar hur du mår och du ligger och blåljuger dem upp i ansiktet. Dom är ju där för att hjälpa dig. Den enorma hunger som fyllde den tomma magen, hade ju varit på fasta och inte ätit sen söndagkväll. Klockan var nu 15 på måndag eftermiddag. Tänk om man hade fått smaka av Mattias vitlök &ädelostspäckad karre, det hade varit nåt det. Jag frågar om man kunde få nåt att äta med det var tydligen lite för tidigt efter operationen. Nu hade bakfyllan nåt sitt essä. Fy fan vad det snurrar. Halsen höll på brinna upp invärtes. Hur kom det sig att jag inte kände nåt av det här förra gången? Hur hög var jag då egentligen?

Dom frågar mig ytterligare en gång hur jag mår. "Bara bra" ljuger jag vidare skallas. Efter ett tag kommer dom ett saftglas...kunde knappt få i mig nån klunk av det. Snart kommer den manliga sköterskan fram igen och ber mig försöka dricka mer. "Du är så lång och smal så du behöver få behöver få i dig det där, du ska få fika snart"
Orden lång, smal och fika fick mig genast på bättre humör. Men snurrandet ville inte ge sig. Snart dök fika upp på en bricka framför mig. Kroppen ville inte lyda, den låg som förlamad kvar i sängen. Han hjälper mig sätta mig upp. 30 minuter tar det att få sig hårdbrödmackan. Har det nånsin gått så sakta för mig att äta nåt nånsin? När klockan närmare sig 17 får jag börja ställa mig på benen och bege mig hemmåt. Äntligen.





Operation

Känns som att jag varit vaken i en evighet. Klev upp då min påminnelse för p-pillret gick igång på mobilen. Jag trodde klockan var kring halv 11 för då brukar den gå igång, iaf på helgerna. Men idag är det vanlig tisdag så då ringer den kvart över 6. Jag kliver upp och funderar varför alla ligger och sover....klockan är ju halv 11? Och köksklockan nere har tydligen stannat också....hmmm...lr har den? Kollar på mobilen, kvart över 6. Går och lägger mig igen.

Jag har sovit rätt bra inatt, jämnfört med hur det var efter förra operationen. Men då hade man ju ett megagips som var i vägen också. Jag är dock väldigt öm i armen nu, ont i halsen också efter narkosen, sen har ena handen svällt upp som en ballong. Kan inte knyta ihop handen. Den ser ut som ett svullo jämfört med andra handen. Jag undrar hur länge jag ska ha förbandet på, när läkaren kom och prata med mig efter operationen undrade han om jag hade nå frågor.  Självklart kom jag inte på nån då. Men nu har jag massor. När ska jag ta bort förbandet? Hur blir det med duschning? När kan jag börja träna igen? Ska jag tillbaka på nån röntgen? Aja märker väl tids nog. Ska ta bort stygnen om 2 veckor iaf. Tills vidare så bor jag hemma i Tjärn, bättre service här än i stan;)


Har just bytt om och ska in på operation

Operation

Jag vet inte hur många gånger jag kollat på klockan inatt, tror ni att väckarn han ringa innan jag klev upp? Ehh nej, jag har legat halvvaken större delen av morgonen nu. Jag hade hoppats på etn tidig operationstid, ska dit vid halv 11. Har en stor klump av nervositet i magen nu. Jag tänker då inte köra bilen till sjukhuset, kommer ju köra av vägen alla gånger. Det blir nog brorsan som kör in mig.

Är på fasta nu också iom operationen, är hungrig na jävulskt. Det blir värre då jag vet att jag absolut inte får äta nånting också. Ser framemot middag iaf. Lr vilket mål jag nu kommer få.

Vill verkligen få det överstökat nu, ser minst framemot narkosen. I Sundsvall grät jag floder när jag låg i korridoren innan narkosen. Den operationen var hemsk också fast på ett annat sätt. Då hade jag väldigt ont och hade ju fan ett brutet ben. Hade inget val än att opereras. Nu känns det liksom inte lika "akut" att jag måste skäras upp. Jag hoppas frugan kan komma förbi och hälsa på mig idag. Det skulle vara guld. Nu ropar syskonen, tydligen ska vi fara. Undrar om dom märker nåt om jag stannar hemma? Sjukhuset here I come :'(


Tvättinstruktion för descutan


Nu blir det en promenad runt sjön och sen dusch, descutandusch, inför operationen imorn.

later

Afterskiibilder kommer senare!


Solberg med indianstammen


Vi möts i Nybyn för att packa bilen


Johan preppade med hörselkåpor...han skulle ju liksom ha 3 pratglada brudar i samma bil. Inte lätt inte.


Öppna solluckan...steeekigt!


Vi har det bra, vi här bak i bilen:D




Solberg



Första åket i backen, ni klarade liften tjejer;)


Underbart!


Johan är laddad:D



Jag älskar denna bild:)




Här slappas det för fullt


Vi blev ett stort gäng tillslut, 10 pers iaf:) Så grymt kul när man blir ett gäng som far!


Jojust, jag var där också:P Haha det blev inga bilder med mig i backen:P


Hungriga hjältar....äta bör man:)


Alla tog hamburgertallrik...utom jag som tog en dagens:)


Kramkalas i liften:)


Nu äre vätskepaus. Måste ju se till att få lite mer glid på skidern:P Minttu och oboy, värmer gott i magen det;D





Njuter av utsikten och mkt trevligt sällskap:)


Afterskin tar fart i baksäket på Volvon! Haha:D Vad roligt man får ha <3


Mmmbop pa yeh yeah a mmmbop pa yoh !!!


på Sannas i Bredbyn vart allt lite suddigt...Markus höll i kameran. Har var inte direkt så stadig på handen:P


I väntan på mat

Awesome day! Synd bara att det är slalomen är över för mig den här säsongen. Fan vad jag hade velat hänga med er till Åre alltså. Min arm ska opereras imorn så det känns lite väl riskabelt att åka till Åre nästa helgen efter för grymt skidåkning och afterskii. Kommer bara ramla och slå mig. Men en fjällsresa hade inte suttit helt fel alltså. Var nått år sen nu man var iväg. Nästa år då jävlar. Känns det igen? "Nästa år, då ska vi vara ute i god tid och hyra stuga" Men nästa år gott folk. Då blire fjälls!

Feels so good being bad

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Essential Tune: Rihanna - 'S&M'

Less





Soffläge intaget. Can't move and don't wanna either. Känns att det är fredag. Min sociala kompentens är nere på noll. Använde upp hela kvoten på jobbet, i vanlig ordning. Orkar knappt svara på tal när min familj pratar med mig. Trevligt värre.

DH

Woohoo! Nedräkning till de desperata hemmafruarna :D 30 minuter kvar! Vilken awesome surprise. Hade helt glömt bort att det var premiär för det idag. Jag vet att du tittar ockå Olle;D Även fast du inte vill erkännat;P!


Lips of an angel

En gamal goding. Var bara tvungen att lägga upp denna underbara låt <3




It's really good to hear your voice saying my name
It sounds so sweet
Coming from the lips of an angel
Hearing those words it makes me weak

Goes mental

Är fortfarande osäker om jag ska publicera denna, jag lägger upp den nu, ångrar mig väl nån timme och tar bort den igen. Mina hjärnspöken, mitt problem.

Opublicerat inlägg från 10 feb

Snacka om att jag levt på cookies oh brownies i två dagar nu. Det känns vill jag lova. Så fruktansvärt jävla gudomliga brownies det blev då. Det bästa vi gjort. Druckit massa mjölk och njutit av varenda tugga. Ingen ågren alls. Smak av heaven. Men som sagt, känns att man unnat sig massa gott. Så värt det...då...men inte nu.  Fuck. Jag får sluta tänka såhär. Det börjar redan gå i överstyr. Men jag är tillbaka på mina Seychelleskilon igen nu. Sist jag låg på det här var efter jag kommit hem från Kina ( +5 kilo till på det här) Jag måste sluta kolla på den där vågen, it drives me crazy.

 Fick en trevlig kommentar häromdagen också...."Men Anna har du blitt gravid?" Hur tror ni att jag tog den? Inte så bra nej. Även om det var ironi i rösten.  Det sätter sig i huvudet på mig ändå. Ser det ut om så? Varför sa han så? Så alla dumma idiotiska tankar + en sån kommentar. Det klingar inte bra. Slår slint i mitt huvud. Är väl inte ovanligt idag att folk inte är nöjd med sina kroppar. Och ja jag vet att jag inte är stor. Egentligen är jag inte det. Men det spelar ingen roll ändå, folk kan säga vad dom vill. Jag blir fortfarande inte kvitt den där fixideen och jag mår dåligt av det. Av nån anledning tror jag mig bli nöjdare om jag får väga som jag gjorde för 1-2 år sen. Nöjdare om jag hade den kroppen jag hade då. Folk kanske inte ser nån skillnad. Men jag känner och ser det. Kläderna talar om det. Vissa blir säkert arg och irriterad att jag ens bryr mig och lägger ned så mkt kraft och energi på det här, att jag med min längd och vikt faktiskt väger rätt normalt. Att jag inte alls borde tänka såhär när det finns folk som är på riktigt överviktiga.  Man är ju bra knäpp egentligen, nog vet väl jag att lycka inte sitter i vikten. Men är man inte nöjd med sig själv så blir mkt annat lidandes också. 

Jag saknar den tid då man hade nån som talade om för en att man var fin och hade den "perfekta" kroppen. Man såg det i hans ögon och hörde det på hans röst, den var fylld av passion och längtan. Det ironiska och dumma i det hela var att jag under den tiden vägde jag  5 kilo mer än vad jag gör nu. Fanns inte en tanke i huvudet som sa att jag vägde för mkt eller att jag var missnöjd med min kropp.

Nu har den snälla fina rösten ersatts av elaka hjärnspöken som inte säger annat än "så du ser ut!! Skämmes" Där står man nu, hatar spegeln, hatar vågen, hatar Crookerjeansen! Den andra rösten är som bortblåst, har den ens funnits där? Tveksamt. Long time ago.  Får jag en komplimang idag så skakar jag mest bara på huvudet (bokstavligt talat skakar på huvudet) och har nån form av ursäkt till varför jag fick den i första början. Att det egentligen är klänningen som  formar till kroppen och visar den från sin bästa sida. Eller att linnet är sådär perfekt pösigt och döljer valkarna. Eller vi är på krogen och det är liks mörkt här, du ser ju knappt mig. Har ett flertalet argument i försvaret i huvudet. Nedrans hjärnspöken. Visst att jag uppskattar komplimangerna, sjävklart. Jätteglad blir man. Önskar bara att man kunde uppskatta dem fullt ut. Ta åt sig. Inte ursäkta sig för dem.

I mitt vuxna liv har jag pendlat mellan 52-65kg. 52 när jag mådde psykiskt dåligt under 2007 och 65 efter att ha levt och mått som en gud i Kina i slutet 2005. 


Jag hatar denna bild. Fullkomligt HATAR den. Ser gravid ut, taskig vinkel skyller vi på. Tröjan ser sprickfärdig ut, mina bröst likaså. Detta är från tidigt 2006...gissar på en 65 kg.
 
Sommaren 2006, vad ska jag gissa på....ett halvår efter jag kommit hem från Beijing. 63 kg kanske mer





Tidigt 2007. Droppat 10 kg. Väger väl kring 52 kg.  Och nej jag vill inte väga så lite igen. Mådde inte bra, hade varken ass lr boobies. Tränade utmkt, åt knappt nåt och mådde psykiskt dåligt i den perioden av mitt liv. 





54 kg sommaren 2007



Slutet på 2007, minns inte vikten



Turkiet hösten 2007 ( tror jag) 54-55 kilo. Den magen tar jag gärna tillbaka.



Sommaren 2008 56 kg





Hösten 2009. 56 kg



Våren 2010 Egypt 57-58kg



Seychelles 2010-2011 60 kg

Det är bara siffor jag vet och dom är inte stora det vet jag också. Egentligen vet jag det. Men om jag förstår är en annan sak. Inte just nu iaf.


<3


 ♥♥Fina du♥♥

Les Misérables

Is in need of a change. Can´t take this anymore. Miserable.


it's so empty living behind these castle walls



If I should tumble if I should fall
Would any one hear me screaming behind these castle walls
There's no-one here at all, behind these castle walls


Helgen från min Iphone sett



Skotertur på lördagen, vi stationerar oss här vid Millenium för att fika och steka i solen.


Vi skulle tagit med oss nåt att grilla. Aja det får bli next time.

Njuter! Mars är lätt bästa vintermånaden.




Hemma blev det godmiddag, ytterfile i vitlöksmariand, potatisklyftor, morötter, rödlök i ugn och en grymt god sås till. Så gott! Ser framemot sommarens BBQ!


Provar kläder för kvällen, Slageryra hos Katarina och Jon. Egentligen borde jag ta på mig nått färglatt, meen nee.


Suit up!



Blev kavaj, businesswomanklänningen och high heels! Strumpbyxor också...vad äre frågan om...jag kör ju alltid bar under;) Haha.


Hon hade massa götta och gokex som hon bjö på. Farligt farligt men härligt härligt!

Söndagen var i skoters tecken hela dan. Var ute med grabbarna flera timmar. Lovely.

Tog fram gamla kära Bobas och tolka lite. Haha det var länge sen. Burka med Danne lite också...var grymt jävla kul, förutom dom gånger jag höll på ramla av. Haha.

Avslutade dagen med grillning vid vår stuga.




Kladdkakans dag? Hur kunde vi missa det. Var ju bara tvungen att slänga ihop en kaka. Ett litet expriment...la till vit choklad, nötter och apelsinskal. Blev lyckat. Som vanligt när vi bakar;)



The BIG 4

GBG with the boys this summer, It´s gonna be EPIC!


<3


Popular

I lördags var jag hos Katarina och såg finalen i Melodifestivalen, har inte följt med de tidigare tävlingarna överhuvudtaget så jag visste inte riktigt vad det var för låtar som skulle slås om första platsen. Inte direkt den mest insatta i dessa sammanhang. Men jag gillar dock gamla klassiska slagerlåtar:)

Hur som helst, av alla låtar under lördagen så var det två som vi absolut inte skulle hamna i toppen, vilka var det det? Danny och Eric. Vad händer. Eric etta och Danny tvåa. Man kan ju undra hur teleräkningen ser ut hos alla småtjejers hushåll. Telelinan måste ju gått glödhet. Dom sjunger ju bara samma sak om och om och om igen. Popuar, I will be popular, I will be popular. Danny var ju värre....In da club, the club, in the club the club. Hade dom inte mer fantasi när dom skrev låtarna? Visst killarna kan dansa och har utstrålning och utseendet med sig. Iaf Eric. Danny nej tack.

 Men vad är det för budskap i låtarna?

I will be popular, I will be popular
I'm gonna get there, popular
My body wants you girl
My body wants you girl
I'll get you when I'm popular

Så allt löser sig bara han blir populär? Han duger inte som han är. Jättebra budskap, verkligen. Stärk verkligen mer på dom avgrunder som redan är i dagens samhälle, skola, jobb, kompisar, sociala grupper i överlag. Blocket med de utstötta, mobbade - populära.  Så länge man inte förstår vad han sjunger kan man ju iaf njuta av ett bra shoframträdande och Erics fina leendet och utstrålning. Men men budskapet, hela texten, pinsamt. Antar att det är lättare att få tjejen då man är populär.  Go for it Eric.


What 2 wear?







Jag är sugen på skin och spets eftersom det inte blev nå förra veckan.


Well done sir!

Luke honey thankyou for the talk today! I'm smiling and shining of happiness and something else aswell.
Damn you;) But its awesome <3


Coming home





Dessa låtar kan jag inte få ut ur mitt huvud. Nynnar på refrängerna hela tiden, verserna är jag för slow för att hänga med på:P Jag brukar ha mina RnB perioder, nu är det en sådan. Vad tycker ni om dessa låtar?

Lördagsträning

Igår när jag gick och la mig var det enda som snurrade runt i mitt huvud "träna, träna träna, måste träna imorn!!" Tanken var att det var det första som skulle göras på morgonen, MEN, när jag kliver upp och ser den strålande solen och vackra vintervädret tindra genom fönstret så flög träningstankarna bort på en gång. Kändes inte som att man ville offta en sån dag som den här fin för att vara på löpbandet.



Efter en skotertur, promenad i solen, fika vid Millenium, njutande av utsikten och solande så kom träningsklumpen tillbaka. Så jag var bara tvungen att åka in på Friskis. Trots att solen fortfarande stod högt upp och dessa soltimmar kunde utnyttjas utomhus. Känns så värdelöst att vara inomhus när man har sånna vackra vinterdagar.



Det blev inget pass eftersom det är bara ett på lördagar så jag jobbade gym i över en timme. Känns underbart. Blir ett återbesök imorn. Nu ska dom där jävla kilona bort. Jag går fucking mental på det här nu! Formen ska fan finnas där till sommaren. Beach 2011! Come on!

Dear Luke

Jeremy honey, I've already added you on my msn list, it was weeks ago. But now I did it again and then this message appears "You have just added a contact who uses this address for instant messaging. A contact's address for instant messages must be unique" Are you sure that I not already on your list? I'm rarely online nowdays, I'm bad at updating here too. It is usually on the weekends when I´m not working. I noticed that I have 7 addresses with your name on it,P but I guess you only use the new one? Hope we can talk soon, I understand if you're still waiting for your Christmas gift;) Miss you Luke. Xoxo Amidala.


Bubblan

Vad jag känner mig psykiskt instängd i mitt huvud. På sistone mer än vanligt. Känslomässigt har jag så mkt splittrade och blandade känslor om det mesta runt om mig. Just nu har jag bara svalt dem. En del som jag inte kan prata om och andra som jag kanske borde prata om. På sistone känner jag mig lite som en ensamvarg, man är så mkt på jobbet och handskas med människor och kunder hela dagarna, trevlig och social bör man ju vara också. Men sen när klockan slår 16 då orkar jag inte med det längre. Vill bara hem, göra en god middag och sen försvinna bort. Less. Orkar och har ingen lust att styra nåt annat heller, förutom träning. Kanske jag kommer ut ur den här bubblan snart, men just nu trivs jag här. alone.




Freedag

Freeeedag! Äntligen helg. Äntligen slut på jobbveckan. Äntligen!! Jag är så less, har varit det ett bra tag nu. Nu vill jag bara göra ingenting, slappa, njuta av det vackra vädret, ge mig ut på skoterleden. Du efterlängtade sovmorgon, älskar fredagar bara för att man har 2 dagar framför sig som man kan sova ut på. Lovely. Jag är inte den som sover länge på helgen, att sova till efter 12 det finns inte i min värld. Då har ju halva dagen gått, hemskt. Men att vakna utvilad vid 10 det passar mig bra:) Sen är jag ju expert på att sova flera extratimmar på dagarna på helgerna också.


Hate the hair



Having a bad hair day. Trassel och jävligt och nött. Och idag vill jag inte vara mörkhårig alls. Saknar mitt ljusa hår. Sen ser mitt hår tamefan alltid nyknullat ut. Jag är har naturligt rakt mörkt hår. Men jag sover ofta med håret i en knut så när jag vaknar på morgnen har jag ofta lite smålockar. Krister tyckte häromdan att jag såg annorlunda ut och frågade vad jag gjort. Det vill säga jag hade rakt hår. Så jag hade väl mer lr mindre borstat håret;)Nu på sistone har jag haft håret uppsatt i hästsvans på jobbet, ni som känner mig. Hur ofta har jag det? Sällan, väldigt sällan.




Lista

Eftersom jag har så lite att skriva om numera så lägger jag in en lista. Snodde den av min fru Karin:) 

1. Var är din mobiltelefon? Den är väl på nedervåningen nånstans, ingen aning. Brukar inte igla fast vid den. Nån hör väl om det ringer.
2. Var är din andra hälft? Det undrar jag också.
3. Ditt hår? Är slitet och uppsatt i svans. Dags att klippa sig snart.
4. Din mamma? är väldens bästa.
5. Din pappa? är väldens bästa, förutom när han är på det där humöret. Han har kort stubin. Precis som dottera sin, undra vem jag brås på?
6. Det bästa du vet? Det värsta är att det första som jag kom att tänka på här var..."Äta" så jag låter det stå kvar. Lägger till resa <3
7. Din dröm i natt? Sov som en kratta inatt, men då jag väl sov hade jag en riktigt bra dröm;)
8. Din dröm/ditt mål? Ja det var en bra fråga, många drömmar. Åka till Australien för plugg, jobb. Resa jorden runt. Läsa spanska igen. Åka tillbaks till China igen en längre tid. Lära mig kinesiska.
9. Rummet du är i? Mitt förra rum, numera systers.
10. Din hobby? Resa, laga mat, baka, träna, fota, vara ute, natur
11. Din skräck? Sjukdomar
12. Var vill du vara om sex år? Nån annanstans än här iaf.
13. Var var du igår kväll? Hemma i min säng större delen av kvällen;P
14. Vad är du inte? Nöjd
15. En sak du önskar dig? Systemkamera skulle suttit fint:)
16. Var växte du upp? Tjärn
17. Det senaste du gjorde? Spelade kort med farmor
18. Dina kläder? Ett linne och tjocksockar:P
19. Din tv? En samsung av nåt slag.
20. Ditt/dina husdjur? Katta
21. Din dator? Acer old old old!
22. Ditt humör? Varierande beroende. På sistone har humöret inte varit på topp dock. Uppfattas nog som en rätt glad människa.
23. Saknar någon? Jo mina boys.
24. Din bil? Vilken bil? Jag äger ingen. Jobbar på en verkstad så jag får nog med bilar där. Kostar bara en jävla massa pengar att äga bil:P Tack alla som ställer upp och kör mig i tid och otid föresten;D
25. Något du inte har på dig? byxor
26. Favoritaffär? Gaah, har ingen. Har inte shoppat på en evighet.
27. Din sommar? Jani, hur många veckors semester ska man ta? Jag har aldrig haft semester på en sommar förut:S Ledig har jag varit;P Men inte betald ledighet:P Min sjukskrivning förra sommaren räknas inte:P
28. Älskar någon? Många.
29. Favoritfärg? Blått. Men inte på kläder. Jag passar inte i blått.
30. När skrattade du senast? Idag antar jag.
31. När grät du senast? När lipa jag sist? Måste varit ages ago känns det iaf som. Lr nä haha, när jag fick en utskällning av en kund förra veckan. Men hon, ja hon var speciell. Men det kom några tårar då, sen när chefen fick se och höra vad hon sagt då åkte hon ut. Kvinnan i sig är inte mentalt stabil och det var därför hon blev portad. Om jag säger såhär, hon har mordhotat folk och vet nog inte alla gånger vad hon säger. Annars var det nog rätt länge sen jag grät. Kanske till nån film?`



Tjärn

Befinner mig i Tjärn ikväll, mamma ringde och frågade om jag ville komma hem och äta lasange. Ehh hon behövde inte ens fråga. Jag älskar lasange. Svaret var givet. Systra och jag gjorde faktiskt en i måndags hemma hos mig. En bladspenat och keso lasange. Den var god, men ja...inte liksom så att jag skulle göra den igen:P Det lät inte som nåt bra betyg alls:P Haha. Spenaten förstörde det hela, smakade för mkt gräs. Tacka vet jag en riktigt lasange gjord på köttfärs! Jag skulle aldrig palla med att vara vegitarian alltså. Älskar kött för mkt för det.
Jag såg i farmors tidning Året Runt massa spännande recept med lövbiff. Kanske ska prova göra nån av dem nån dag. Synd bara att lövbiff är så förbannat dyrt.

Nu när jag är i Tjärn vill jag umgås med farmor, hon bor i samma hus som oss och det blir ofta man tar det för givet. Hon har alltid funnits så nära till hands jämt och det blir som att man glömmer bort att det är så lätt som det är att hälsa på henne. Så jag var där nu och kollade i lite Året Runt och Svensk Damtidning med henne:) Spelade lite 5-kort också:) Mkt trevligt.


Fika hos farmor för nån vecka sen:)

Tjärn innebär Disney Chanel, awesome;)  Får bli lite Hannah Montana innan jag åker tillbaka till stan då:P Älska att jag är en sån geek! Hihi!

Bad update

Oj vad sämst jag är på uppdatering numera alltså. Jag startar inte ens dator nu när man lever tillsammans med en Iphone. I den finns allt man behöver:) Förutom blogg.se, går ju inte att blogga på den sidan via telefonen. Måste ju dock tillägga att jag inte blitt nån mobilnörd än. Har aldrig varit kommer inte blit heller. Annars då vad händer. Mestadels ingenting. Mitt liv är så tråkigt. Bitvis. Dagarna ser alltid likadana ut. Börja lessna nu. Skulle vilja ha nåt att se framemot, det kliar i resgenen igen. Eller det gör det ju alltid. Kanske ska gå in och kolla på nå sista minuen resor;) Hade varit nice. Har ni något ni räknar ned till eller ser framemot?


ljushuvve





Alltså var jag såhär ljus? Kan ju inte vara möjligt!Saknar det faktiskt en aning:/


RSS 2.0